Liechtenstein



Svájc és Ausztria között található a világ 6. legkisebb országa Liechtenstein. Az apró ország önmagában nem ér meg egy önálló utazást, ám ha a környéken vagyunk, akkor mindenképpen tegyünk egy rövid túrát a hercegségben.

Így tettem én is, Zürich-i utazásom alkalmával iktattam be egy hajnali kirándulást ide. Vonattal utaztam Sargansba, onnan pedig "helyijáratos" busz jár át a hercegség fővárosába, Vaduzba. Az apró országhoz méltóan a főváros sem nagy, mindössze 5.000 lakossal rendelkezik, így gyalog kényelmesen bejárható.
A város nevezetességeit a kb. 500 m hosszú sétálóutca fűzi fel szépen sorban. Délről észak felé haladva: Katedrális (Szent-Florin Székesegyház), főtér a parlamenttel, Postamúzeum (Bélyegmúzeum), Nemzeti Múzeum, Városháza.








Kissé távolabb helyezkedik el még két további látnivaló: a városka fölé magasodó hegyen áll a XII. században épült hercegi kastély, ahol az uralkodó család tagjai laknak. Sajnos a kastély turisták által nem látogatható.


Érdemes még kisétálni a város határába, megnézni az "Öreg-Rajnahidat". Egy 135 m hosszú fa hídról van szó, amely 1901-ben készült el és manapság az egyetlen álló fahíd a Rajna felett. Érdekessége, hogy a híd egyik vége Liechtensteinben, a másik vége pedig már Svájcban van. A híd belsejében táblák is jelzik az országhatárt.




Fotók: 2013
facebook.com/anetkukaca