Terme Olimia (Szlovénia)

Ha már eldöntöttük, hogy megyünk Szlovéniába, érdemes a szállás kiválasztásánál is az igényességet keresni: a Terme Olimia egy üdülőfalu a horvát-szlovén határ mellett. Maribortól és Celjétől kb. fél óra autóút, Ljubljana ill. a magyar határ is kb. 1-1 órára van tőle. 



Terme Olimia igazából egy nagy wellnessfürdő, amit körbevesznek a szállodák, apartmanházak, bungallók. (Ebben a négycsillagosban laktunk, csak ajánlani tudom!) A szállodákból egy alagúton keresztül lehet bejutni a wellness-be, ami önmagában is kellemes, de a komplexumtól kb. 1 km-re található egy hatalmas aquapark (AquaLuna), ahová a szállodák vendégeinek szintén nem kell fizetni a belépőért. Az aquapark nyitott, így csak nyáron lehet kiélvezni a rengeteg csúszdát, a fantasztikus gyerekmedencéket, ill. az egész park területén található élethű vadállat szobrokat. Nagyon jó szórakozás az egész családnak! Arról nem is beszélve, hogy a félelmetes "King Cobra" (inga)csúszda meghódítása a felnőtteknek is igen komoly adrenalinbomba (akár 51 km/h órára is fel lehet benne gyorsulni).
Terme Olimia mellett található Podcetrek városka dimbes-dombos alpesi tájain is kellemesen el lehet tölteni az időt: van itt szarvasfarm, csokoládégyár, kolostor...





Fotók: 2015. augusztus
Szállások panziótól négycsillagig: http://goo.gl/6Wm5w9