1 éjszakás Róma

Róma az egyik legkedveltebb hétvégi repülős célpont. Szerencsére jól el vagyunk látva repülőjáratokkal, hiszen mindkét nagy fapadosunk repüli a várost. Akár kombinálva a két céget, jó áron csíphetünk meg repülőjegyeket (az 5-6.000 Ft-os egyirányú jegyek egyáltalán nem ritkák). Persze arra figyelni kell, hogy a Wizz Fiumicino, a Ryan pedig Ciampino reptérre üzemeltet járatokat. Ennek sok jelentősége nincs, pusztán a transzferbusznál kell figyelni, hogy visszafelé jó irányba vegyünk jegyet, illetve jó buszra szálljunk fel. Transzfernek a Terravisiont használtuk 4-6 EUR/fő között mozog egy út ára, a Termini pályaudvarra érkezik és onnan is indul vissza a repterekre. A Terminin érdemes metrókártyát vásárolnunk, hogyha esetleg elfáradtunk, akkor csak felugrunk egy metróra, buszra vagy villamosra (a 24 órás kártya 7 EUR, a 48 órás 12,5 EUR).




Róma több hétre elegendő látnivalóval rendelkezik, amit 1-2 nap alatt meg tudunk nézni, az csak egy kis ízelítő. Minden út Rómába vezet, úgyis jövünk majd még :))


Róma egyik legfontosabb látnivalója a Colosseum, ezt semmiképpen nem szabad kihagyni. Sajnos a bejáratnál a sor mindig hosszú és a biztonsági kapus átvizsgálás sem gyorsítja fel a folyamatot. Szerencsére a 12 EUR-s jegy két napig érvényes és a Forum Romanumra, valamint a Palatinus dombra is be tudunk vele menni (természetesen mindenhova csak egyszer). A három látnivaló már önmagában lehet egy egész napos program, de kicsit sietősebben fél napba belezsúfolható.







Az ókori látnivalók után érdemes a belvárosban folytatnunk sétánkat: Piazza Venezia a Capitoliummal és a II. Viktor Emmanuel emlékművel. Itt felkapaszkodhatunk egy buszra, ami a Piazza Navona környékére visz minket (egy-két megálló). A Piazza Navona nyűzsgő terén található teraszokon megpihenhetünk egy igazi olasz kávéra, esetleg egy pizzára (az árak sincsenek veszélyesen elszállva). Ezután a belváros szűk kis utcáin a tömeget követve az alábbi látnivalókat tudjuk felfűzni egymás után: Pantheon, Trevi kút, Spanyol lépcső.




Még egy ilyen rövid kirándulás esetén sem szabad kihagynunk a Vatikánt, illetve a közeli Angyalvár megtekintését. Ide szintén legegyszerűbben és leggyorsabban metróval tudunk eljutni. A két látványosság önmagában is megér egy teljes napot, de gyorstalpalósan a repülő indulásának délelőttjére besűríthető.



Szállás: Rómában nagyon sok, olcsó, kevésbé jó minőségű szálloda van, leginkább a Termini környékén, ami azért este nem a legbiztonságosabb. Egy-két éjszakát persze ki lehet bírni, de ha igényesebbre vágyunk kedvező áron, akkor inkább a külvárosokban, metrómegállóhoz közeli szállodát válasszunk. Mi itt laktunk: négycsillag, szép szoba, bőséges svédasztalos reggeli.

(Fotók: 2016. április)

Hasznos linkek:
Repülőjegyek: wizzair.com vagy ryanair.com
Olcsó szállások: http://goo.gl/cMDKEl
Szállás+repülőjegy akciós csomagok 2, 3 vagy 5 éjszakára: https://goo.gl/xYIYhH
Ha tetszett a cikk, lájkold facebook oldalunkat, hogy ne maradj le a friss akciókról: fb.com/anetkukaca

Booking.com