Repülőmániásoknak: FlightRadar24



Aki szereti a repülőket, vagy szeret repülni, vagy sokat van úton repülővel, annak ajánlott ennek a weboldalnak a tanulmányozása, illetve a mobil app letöltése.


A Flightradar24 egy svédek által alapított  weboldal, amely valós időben mutat repülőkről információkat, beleértve a repülési útvonalat, indulási- ill. célállomást, járatszámot, repülőgép típust, pozíciót, irányt, sebességet... Ezeket az adatokat a múltra vonatkozóan is visszanézhetjük, újrajátszhatjuk.


A weboldal használata ingyenes, de bizonyos funkciók korlátozva vannak. Több lépcsőben fizethetünk elő egyre több információra. Pl. évi 10 USD-ért (+ÁFA) máris sokkal több információhoz jutunk: prémium mobil app, letölthető útvonalak, több repülési információ, nincs reklám az oldalon...



Miért hasznos?

- Ha családtagunk, rokonunk, ismerősünk utazik repülővel, nyomon tudjuk követni az útját, hamarabb tudjuk, hogy épségben leszállt, mint ahogy SMS-t tud írni.

- Ha mi magunk utazunk, akkor még indulás előtt, mobiltelefonról meg tudjuk nézni a járatunk várható indulási, érkezési idejét. Ha valahonnan fapadossal utazunk haza, akkor az érkező járatot megnézve előre tudhatjuk, hogy pontosan vagy késve fog visszafordulni a gép.

- Repülőútról hazaérkezvén vissza tudjuk nézni, hogy pontosan merre jöttünk, milyen városokat fényképeztünk a levegőből :))

- Egy jövendőbeli utunk esetében előre tudunk tájékozódni, hogy a korábbi járatok rendszeresen késtek-e.






Miért szórakoztató?

- Jó megnézni, hogy éppen milyen repülők járnak a közelünkben.

- A 3D nézettel akár a pilótafülkéből nézhetjük, hogy mit lát éppen az adott gép pilótája (Google Térképet használva)

- A mobil app-ban van olyan funkció, hogy az ég felé tartva az éppen felettünk repülő gépekről megmondja, hogy éppen hova tart.



30 nap légiforgalma 1 percben a Flightradar24-en:


Tedd teljessé az élményt!
 Ezen az oldalon belehallgathatsz a BUD torony (és persze más irányítótornyok) és a repülőgépek kommunikációjába! http://bit.ly/2erLX6X Így egy komplett repülésügyi központot alakíthatsz ki magadnak :)


Kisokos rovatunk további cikkei
Ha tetszett a cikk, lájkold facebook oldalunkat, hogy ne maradj le a friss akciókról: fb.com/anetkukaca

________________________________________



A nagy utazós bankkártya teszt: Curve, Revolut, Transferwise - saját bőrünkön próbáltuk ki, hogy melyik kártyát éri meg használni, hogy a lehető legtöbbet spóroljunk az árfolyamváltásokon.