Utazni jó! Olcsón még jobb! Tippek, élmények több, mint 50 országból! Add a könyvjelzőidhez: anetkukaca.hu
Friss ajánlatok naponta többször Facebookon, kövess minket! fb.com/anetkukaca

2017. február 1., szerda

USA nyugat 3. - Universal Studios Hollywood

Utazásunk előző napjaiban megérkeztünk Los Angeles-be, illetve be is jártuk a várost. A következő napi programunknak a film fővárosában a szinte kihagyhatatlan Universal Studios-t választottuk. A szingapúri Universal Studios-ban már jártunk korábban, ami szintén nagyon tetszett, de LA-ben azért többre számítottunk. Nem is kellett csalódnunk 😊
A belépő igen borsos, a napijegy 115 USD/fő. Azonban, ha interneten előre vásárolva szezontól és kihasználtságtól függően kedvezményes áron lehet hozzájutni. Itthonról még nem akartuk megvenni a jegyeket, mert ha változik a programunk vagy netán szakad az eső, akkor a nem kis összeg megy a kukába. Meglepetésemre még előző este is kedvezményesen, 99 USD áron kínálták a honlapjukon a jegyeket másnapra. Mobiltelefonról gyorsan meg is vásároltam őket, a szálloda recepcióján pedig kinyomtatták nekünk. Az előre váltott jegy előnye még az is, hogy a 10 órás nyitás helyett már 9 órától be lehet menni a parkba.

Reggeli után már vettük is az irányt a Universal Studios felé, hogy minél több mindent megnézhessünk, kipróbálhassunk. Kb. fél órás autópályán araszolgatás után érkeztünk meg a hatalmas parkolóházba, ami még szinte üresen kongott. A napi parkolási díj 18 USD, ami nem olcsó, de itt semmi sem az.
A parkolóházból kilépve a Universal City Plaza-n keresztül jutottunk el a bejárathoz, ahol egy gyors biztonsági és jegyellenőrzés után már benn is voltunk a parkban.

Mivel decemberben voltunk, az egész park szépen fel volt díszítve, Grincs karácsonyi dekorációjában pompázott. Belépés után a sétálóutcán egyből egy régi autóba botlottunk, ami a Múmia című filmben szerepelt. Éreztük, hogy nem fogunk itt unatkozni 😉


Első utunk "Harry Potter varázslatos világa" elnevezésű attrakciók felé vezetett. Ezek ott nem kispályáztak: felépítették az "Abszol út"-at életnagyságban (akik ismerik a filmet, azoknak ez biztos mond valamit, nekem sajnos nem) és nem mellékesen volt ott a hatalmas kastély (talán Roxfort?) is. Na de nézzük a hullámvasutakat: először a  Hippogriff hullámvasutat próbáltuk ki, ami bemelegítésnek nem volt rossz, de semmi extra. Utána bementünk a kastélyba, ahol a film díszletei között sétáltunk egy darabig, majd megérkeztünk egy másik hullámvasúthoz. A "Harry Potter tiltott utazása" elnevezésű hullámvasút minden képzeletünket felülmúlta: az utazás során hol valódi, épített díszletek között, hol pedig elénk vetített virtuális, videó előtt ültünk, és volt olyan, hogy nem tudtuk eldönteni, hogy előttünk ez most igazi vagy virtuális. Liftezett a gyomrunk, amikor Harry-t üldöztük a seprűnyélen, megijedtünk, amikor egy pók vízzel leköpött minket. Egyszerűen nem hittünk az érzékeinknek, pörögtünk, ugráltunk a székbe kötve. A valóság és a virtualitás határai teljesen összemosódtak. Nagyon jó volt!A Hollywood-i Universal Studios annyiban különbözik a többi vidámparktól, hogy közvetlenül a park mellett található a működő filmstúdió is, ahol a mozifilmek készülnek. A látogatók a filmstúdióból is kaphatnak egy kis ízelítőt, ugyanis egy gumikerekű kisvonattal lehetőség van stúdiótúrán is részt venni. A kb. fél órás út során élő idegenvezetővel végigvisznek a hatalmas stúdióépületek és díszletek között (a kisvonatból nem lehet kiszállni) és hogy ne legyen olyan unalmas, ebbe az útba is építettek néhány attrakciót: 3D szemüvegen keresztül részesei lehetünk annak, hogy a dinoszauruszok megtámadják a kisvonatot és King Kong ment meg minket, vagy egy földrengésben ránk szakad a metróalagút, vagy éppen belecsöppenhetünk a Halálos iramban egyik autós üldözésébe. Utunk során végigvittek a Született feleségek Lila akác közén, de elhaladtunk egy lezuhant Boeing 747-es repülőgép mellett és láttuk a Vissza a jövőbe, a Flintstones család és a Jurassic Park járműveit is.
A stúdió túra után folytattuk a park attrakcióinak felfedezését. 3D és 4D mozikból itt aztán nincs hiány: Simpson család, Shrek, Minyonok... A hullámvasutazást sem lehet megunni: nagyon jó a Múmia hullámvasút is, de a Transformers hullámvasútja mindent visz! Stílusában a Harry Potter-esre hasonlít, itt is összemosódik a virtuális valóság az igazival. Hihetetlen, hogy mennyire képes az ember érzékszerveit a technika megtréfálni.

Jónéhány "élő" szereplővel is találkoztunk. Összefutottunk például Simpsonékkal, Shrekkékkel, Gruval és a Minyonokkal és láttunk rendkívül élethűen mozgó Velociraptort is a Jurassic Parkból, valamint végigsétáltunk a Walking Dead élő zombijai között (azóta félünk a sötétben 😀).
Decemberi hétfő lévén a parkban nem volt tömegnyomor, a legtöbb attrakcióhoz minimális sorbanállással be lehetett jutni, de így is ránk sötétedett, mire a fentieket végigjártuk. Zárás előtt pár perccel léptünk ki a kapun és biztos vagyok benne, hogy még rengeteg felfedezésre váró látványosságot találhattunk volna a parkban.
További cikkek az USA nyugati partjáról


1 megjegyzés:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ gửi hàng đi mỹ giá rẻ và dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ uy tín và dịch vụ chuyển hàng đi mỹ giá rẻ nhất hiện nay làm thế nào để gửi hàng đi mỹ và dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ giá rẻ.

    VálaszTörlés