Megszűnt a roaming díj az EU-ban!


2017. június 15-től MEGSZŰNTEK az Európai Unión belül a mobiltelefon roaming díjak!!! Mindenki ugyanolyan feltételekkel és díjakkal használhatja az Unión belül a mobiltelefonját, mint itthon. Mindez vonatkozik a hívásra, az SMS-re és az adatforgalomra szolgáltatótól, előfizetéstől és telefontípustól függetlenül!

Az Európai Unió 28 tagországa:
Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia

Az EGT-hez tartozó alábbi 3 országra is érvényesek az új feltételek:
Izland, Liechtenstein, Norvégia



Kivételek, feltételek:
  • Nem vonatkozik a roaming a magyarországi hálózatról külföldi számra indított hívásokra sem, ez utóbbi továbbra is nemzetközi hívásnak számít.
  • A hálózaton belül korlátlan beszélgetést tartalmazó díjcsomagokkal továbbra is csak belföldön lehet korlátlanul telefonálni. Azon csomagok és flották, ahol a bevont tagok közti, hálózaton belüli hívások, SMS-ek díjmentesek, azok továbbra is csak belföldön biztosítják a díjmentességet, ill. kedvezményt.
  • A roaming nélküli használat csak alkalmankénti külföldre utazás (pl. nyaralás, üzleti út) esetén érvényes, állandó külföldön tartózkodásra (pl. munka vagy tanulás) nem vonatkozik. 4 hónapos időszak után a szolgáltatók értesítenek és többletdíjat számítanak fel.
  • Vigyázat! Az Európai Unión kívüli országok esetében a roaming díjak továbbra is megmaradnak! Magyarország szomszédai közül Szerbiában és Ukrajnában továbbra is marad a drága mobilhasználat. Svájcban sincs ingyen roaming!



⏩ További KISOKOS cikkek

facebook.com/anetkukaca