WizzAir, Ryanair, AirBerlin, AmericanAirlines újdonságok


Az elmúlt napokban nem győztük kapkodni a fejünket, annyi magyar vonatkozású esemény, bejelentés történt a repülés világában. Facebook oldalunkon nem tudnánk mindent összefoglalni, úgyhogy az alábbi cikkünkben részletesen kifejtjük a gondolatainkat: Wizz járatnyitás Agadirba / Wizz viteldíjzárolás / Wizz online check-in változások / Ryanair átszállásos repülés Budapestről / közvetlen járat Bp-ről Philadelphiába / AirBerlin csőd.


  • A WizzAir bejelentette, hogy október 31-től a marokkói Agadir-ba is repül. Indulási akcióban, WDC tagsággal retúrjegyet tízezer forint környékén lehetett foglalni. Már felkúsztak az árak, harmincezer környékén jön ki egy oda-vissza. Mivel a Ryanair is október végétől repül Marokkóba, Marrakesh-be, így érdemes a két társaságot kombinálni a jegyek foglalásakor. Agadir és Marrakesh 250 km-re fekszik egymástól, a busz 3,5 óra alatt teszi meg a távolságot, kb. 3.000 Ft-ért. Marokkó nagyon izgalmas úticél, alig várjuk, hogy eljussunk oda!

  • Mától a WizzAir-nél is van viteldíjzárolás funkció a weboldalon, ami annyit jelent, hogyha megtetszik egy jegyár, akkor 950 Ft/fő/út áron zárolni lehet 48 órára. Vagyis ennyi ideig lehet gondolkozni a megvásárlásán. Ez idő alatt az ár nem fog emelkedni (és csökkenni sem). Ennyi idő alatt meg lehet kérdezni az ismerősöket, ki lehet kérni a szabit... Mi ezt a szolgáltatást feleslegesnek tartjuk, hiszen lehet átutalással is jegyet venni. Átutalásos fizetés esetén pedig a foglalástól számítva 24 órán belül kell az átutalást elindítani, ez pont elég idő eldönteni, hogy biztosan tudunk-e utazni. Ha igen, akkor elutaljuk az összeget, ha pedig nem, akkor törlik a foglalást és nem történik semmi. Előszeretettel használjuk, csak meg ne szűnjön...

  • Még mindig WizzAir, de nem pozitív: ezentúl az ingyenes online check-in azoknak, akik nem vásároltak a repülőjegyhez ülőhelyet, az eddigi 30 nap helyett csak 48 órával az utazás előtt lesz elérhető. Az ülőhely nélküli visszautakra az online check-in az odaút check-in-je után, de max. 15 nappal az utazás előtt lesz elérhető. Magyarul: aki nem vásárol előre ülőhelyet, annak sokkal kisebb esélye lesz, hogy egymás mellé üljön az útitársával. Szép kis lehúzós trükk, nem is nagyon reklámozzák!

  • Ryanair újdonság: a tavasszal bejelentett átszállásos járatfoglalás mostmár budapesti indulással  is elérhető: Milánó Bergamoi átszállással repülhetünk Ibizára és Portóba. Az előny az átszállásos jegyvásárlás esetén, hogy nincs rizikó a járat lekésése esetén, nem kell a tranzitból kimenni és újra becsekkolni és a feladott poggyászt sem kell felvenni és leadni.
    Mindkét úticélt a Wizz közvetlenül repüli, szóval nem sok értelmét látjuk az átszállósdinak. Ryanairrel Portóba legolcsóbban októberi retúrt 33 ezerért Ibizára pedig, bár annak most pont nincs szezonja, 42 ezerért találtunk.

  • 2018 nyarától újabb hosszútávú úti cél válik elérhetővé közvetlenül Budapestről: napi járatokat indít Philadelphiába az American Airlines Boeing 767 szélestörzsű gépekkel! Philadelphián keresztül pedig több mint 30 amerikai városba eljuthattok pár órás átszállással! Az első járat 2018. május 5-én érkezik Budapestre, majd indul is vissza Philadelphiába. A jegyek augusztus 19-től foglalhatóak, kíváncsiak leszünk az árakra.
    Azt már régebb óta tudjuk, hogy szintén tavasztól indítja a LOT közvetlen járatait Budapestről New York-ba és Chichagoba és Boeing 787 Dreamlinerrel fogja repülni. Ezekre a járatokra 130 ezer körül van egy retúr. Szóval eddig semmi, ezentúl viszont 3 USA-beli város is elérhető közvetlenül Budapestről. Hurrá!

  • És a végére egy negatívum: az AirBerlin és a Niki csődöt jelentett. A csődeljárás alatt a gépek továbbra is menetrendszerűen repülnek és foglalni is lehet a weboldalukon a járatokat, de  azért nem árt óvatosnak lenni. Mi biztos nem utazunk velük egy darabig.





facebook.com/anetkukaca