Pihenj Magyarországon, szórakozz Ausztriában!



Remek családi programokat ajánlunk Nektek: Nyugat-Magyarországon (Sopron, Bükfürdő, Sárvár) hemzsegnek a jobbnál jobb wellnessszállodák, kiváló medencékkel és fürdőkkel, de aki igazán csúcs programra vágyik, annak érdemes egy kicsit tovább autózni, mert a határ túloldalán vannak az igazi izgalmak. Mi a következő kettőért vagyunk oda:



Familypark:
A határtól pár percre helyezkedik el Ausztria egyik legnagyobb vidámparkja, Magyarországon pedig nincs is hasonló. Soprontól 20 perc, Bükfürdőtől 1 óra autóval. Parkolás ingyenes, a belépő 24 EUR (előre, online is meg lehet vásárolni). Ezért az összegért korlátlanul lehet használni az összes attrakciót, amiből rengeteg van. Egész napos program, érdemes nyitásra odaérni és záróráig garantált a szórakozás. Hatalmas, tényleg hatalmas területen helyezkedik el a rengeteg játék, amely főleg az 5-15 éves korosztálynak kiváló, de például a nagy hullámvasúton a szülők arcán sem őszinte a mosoly. Mi a gyermeknapi hétvégén jártunk ott, full teltháznál, a várakozási idő kb. 5-10 perc volt a legtöbb attrakcióra és a legdurvább sorbanállásunk sem haladta meg a fél órát. Egy Disneyland-hez képest ez gyakorlatilag semmi, az élmény pedig hasonló. Aki nem ragaszkodik Donald kacsával közös fotóhoz, vagy nem akar Franciaországba zarándokolni és több tízezret belépőre költeni, annak kiváló lehetőség ez az aranyos családi mesepark. Abszolút ajánljuk! Weboldal
Hazafelé a magyar határra vezető 7 km-es útszakaszon érdemes a 70-es táblát betartani, mert a sogór fakabátok traffipax-szal próbálták a magyarok napi kiadását kissé feltornázni.











Sonnentherme, Lutzmannsburg:
Jópár élményfürdőben jártunk már, mind közül ez a kedvencünk. Bükfürdőtől 15 km, Soprontól 30 km. A Bükfürdő felől érkezőknek Zsira után, közvetlenül a határ magyar oldalán kialakított parkolóban érdemes az autót lerakni és gyalog átsétálni Ausztriába. Ezzel a 300 méteres sétával 30 km-es autós kerülő spórolható meg.
A kül- és beltéri élményfürdő kisbabásoknak és gyerekeseknek kiváló választás. Bár itt mindig télen voltunk és a külső részt nem tudtuk kipróbálni, de amit belül láttunk, az nagyon tetszett. Odafigyeltek a részletekre, minden a helyén van, abszolút vendégbarát és remek szórakozást nyújt. Itt már akkor lifttel lehetett felmenni az óriáscsúszdákhoz, amikor az Aquaworld helyén még erdő burjánzott. Érdemes a bababarát szolgáltatásokat kiemelni: a pancsolómedence mellett babaszoptatószoba, kiságyak és babakocsik is megtalálhatóak, tényleg mindenre gondoltak. A belépő 26,9 EUR, de vannak olcsóbb 4 órás és délutáni jegyek is. Weboldal





Fenti két program simán belezsúfolható egy hétvégébe és túl nagy szervezést sem igényel. Mindenkit arra buzdítunk, hogy egészen kicsi gyerkőccel is vágjon neki, garantált lesz az öröm!
Szálláskeresés: Bükfürdő, Sárvár, Sopron.


facebook.com/anetkukaca