Különbség a Ryanair és a Laudamotion kézipoggyász szabályozásában


*** FRISSÍTÉS: 2019. március 31-től a Laudamotion is áttér a Ryanair-féle poggyász-szabályozásra! ***

Tájékoztató email a Laudamotion-től:
A Laudamotion új Kézipoggyászra vonatkozó irányelve 2019. március 31-én lép hatályba. Mivel Laudamotion foglalásod március 31-e utánra szól, ez a változás foglalásodat is érinti.


Csak egyetlen kisméretű (max 40x20x25cm) táskát vihetsz a fedélzetre, melynek el kell férnie a szemben levő ülés alatt. Ha egy második poggyászt is magával visz a kapuhoz, vagy ha a kisméretű poggyász túl nagy, és nem fér bele az ellenőrzőkeretbe, 8089 Ft összegű díj kerül felszámításra.

Mivel a fedélzeti poggyászra vonatkozó szabályozás megváltozása előtt foglaltál, minden utasnak a foglalásodon hozzáadtunk egy 10 kg-os feladott poggyászt térítésmentesen.

Előzmények:

Az idei utazások tervezése közben vettünk észre egy apró különbséget a Ryanair és a szintén Ryanair tulajdonú Laudamotion kézipoggyász szabályozásában. Bár a két cég gyakorlatilag egyként működik és az árrendszerük, honlapjuk, utazási feltételeik gyakorlatilag megegyeznek, a csomagok tekintetében mégis van egy kis eltérés a piros-fehér cég javára. Így a Bécsből induló, kedvező árú nyaralójáratok még vonzóbbak tudnak lenni!




Tavaly novemberben a Ryanair (a WizzAirhez hasonlóan) megváltoztatta a kézipoggyász szabályzatát, mégpedig oly módon, hogy mezei jeggyel kizárólag egy kisméretű (40 x 20 x 25 cm) poggyász vihető a fedélzetre ingyenesen. Csak a priorityt vásárlók vihetnek a fel további egy darab, max. 10 kg-os normál méretű (55 x 40 x 20 cm) kézipoggyászt, illetve lehetőség van 10 kg feladott poggyász vásárlására is viszonylag kedvező áron.


Ryanair poggyász-vásárlási lehetőségek:


Bár külön nem kommunikálták, de egyértelműnek tűnt, hogy a Lauda is megy az anyacég után és ugyancsak száműzi a két darab ingyenes kézipoggyászt. De mégsem! Legnagyobb meglepetésünkre a repülőjegy foglalásakor szembesültünk azzal, hogy a bécsiek maradtak az eredeti változatnál, mégpedig a kicsi kézi mellett vihető egy második csomag is ingyenesen, amelyet a kapuknál a gép gyomrába száműznek. Ezzel egyetemben a kisméretű feladott poggyász értelmét veszti és az ultrafapadostól szokatlan, ámde logikus módon nem is foglalható.


Laudamotion poggyász-vásárlási lehetőségek:

Szemfülesek így simán megspórolhatják a priority díját (4.200 Ft/fő/oda-vissza út) és a kétszer 25 eurós büntetés sem fenyeget!




facebook.com/anetkukaca