Hotel Stratosphere, Las Vegas (USA nyugat 5. rész)



Las Vegasi kirándulásunkkor a fenti szállodában volt szerencsénk eltölteni 3 éjszakát. A szálloda sokkal több, mint egy "normál" szálloda, ezért egy külön bejegyzést szentelünk neki.

A Stratosphere Hotel, Casino and Tower csupán szobáinak számát tekintve sem nevezhető kis, családias hotelnek, ugyanis 24 emeleten összesen 2.427 szállodai szobája van. Ez vegasi viszonylatban nem rekord, de nem is tartozik a kisebbek közé. A wikipedia szerint a világ 41. legnagyobb szállodája.

A szobák színvonala teljesen átlagos, talán valamivel komfortosabb, mint az három csillag esetén megszokott. Hatalmas ágyak, lapos TV, hajszárító, széf... Ennél sokkal szebb, jobb szállodák is vannak, de ár-érték arányban az egyik legjobb a környéken, az biztos!




A szállodához, ahogy Las Vegasban megszokott, hatalmas, 7.400 m2-es kaszinó is tartozik, több száz vagy akár ezer játékgéppel. Gyakorlatilag a szálloda hallt teljesen elfoglalják a játékgépek, ahol éjjel-nappal megy a játék. Még reggel fél 8-kor is voltak olyan elvetemültek, akik játszottak, este pedig találni sem lehetett szabad gépet! Az bizonyos, a félkarú rablók nagyon magával ragadják az embert: ha elkezd vele játszani valaki, akkor könnyen rá tud szokni. Nekünk sajnos nem sikerült bankot robbantanunk, de egy-két apró sikerélményünk azért volt 😀 Fotózni sajnos nem lehetett, de azért van egy kora reggeli képünk:


A szállodához hatalmas saját bevásárlóközpont is tartozik rengeteg üzlettel, utcácskával, mozgólépcsőkkel. Éttermekből sincs hiány, mindenféle konyha képviselteti magát. Még saját McDonalds éttermük is van. Természetesen hatalmas, több emeletes garázs is van, ami ingyenesen használható. A burzsuj vendégeknek azonban elég, ha a szálloda előtt megállnak, a londíner leparkolja a kocsijukat.





Ahogy az Vegasban megszokott, minden este showműsorok is vannak a szálloda saját színháztermeiben. Ottjártunkkor Michael Jackson Tribute és Pin Up műsor volt a repertoárban.

Igazi különlegessége a komplexumnak 350 m magas torony, ami a legmagasabb a városban és fantasztikus kilátás nyílik belőle a Strip-re és az egész környékre. A torony önmagában is egy attrakció, külső vendégek belépőjegy ellenében (20 USD) tudnak gyorslifttel felmenni, a szállodában lakók viszont ingyenesen, korlátlan alkalommal. Ilyen a kilátás:





A torony tetején egy bár található, éjszaka pedig diszkó üzemel, valamint van egy mini vidámpark a legbátrabb vendégeknek. Mi szeretjük a vidámparkokat és hullámvasutakat, de ez már túl sok volt. A város fölé kilógó körhinta, vagy a semmibe futó hullámvasút láttán igencsak megremegett a lábunk, szóba sem került, hogy fel is üljünk rájuk. Nézzük külön az attrakciókat:

Sky Jump: 120 USD-ért cserébe bungee jumpig-olhatsz a torony 108. emeletéről. Meglepődtünk, hogy voltak olyan merész emberek, akik ki merték próbálni...

Big Shot: a torony tetéjéről kilőnek még 50 méter magasra, majd visszazuhansz. Ráadásul többször. Egy menet csak 5 USD.


Insanity: körhinta. Beülsz, bekötöznek, kilógatnak a semmibe, jól megpörgetnek, hogy 3G erő passzírozzon az ülésbe, aztán visszahoznak a toronyba. Félelmetes! Az egyetlen jó dolog, hogy ha rókázni kell közben, akkor nagy valószínűséggel senki nem fog állni alattad. Egy menet itt is 5 USD.








X-scream: egy nagyon rövid, egyenes hullámvasút, ami kilóg a város fölé, ráadásul le is hajlik, mint egy libikóka. Ha szerencséd van, a kocsi megáll a végén és nem zuhansz le a semmibe. Az ára 5 USD + utána a nadrágod mosatása.




A végére egy kedves üzenet a toronyban azoknak, akik nehezen viselték a vidámparkot:



USA nyugati parti utazásunkról további írásaink


facebook.com/anetkukaca