Új WizzAir úticél: Astana, Kazahsztán

Nagyon érdekes úticélt jelentett be a wizzair.com vezérigazgatója, Váradi József: Astana, Kazahsztán! Június 8-tól indulnak a járatok hetente kétszer, a kezdeti 9.090 Ft-os jegyárak egyelőre szépen kúsznak felfelé. A járat megtöltése azonban kemény feladata lesz a Wizznek, főleg az Európába vágyó kazahokra alapozhatnak. Azért nem kizárt, hogy a jövőben lesznek olcsóbb jegyárak is! Véleményem szerint kérdéses, hogy a téli időszakban még valóban működni fog-e a járat.

Járat foglalása: http://bit.ly/2nUeuVp
Szállások ára nem veszélyes: http://bit.ly/2oTddvf

Aki érdeklődik az egzotikus utazás iránt,
annak érdemes most, a nyári hónapokra időzíteni azt, mert a tél arrafelé nagyon hosszú és zord (Astana a világ második leghidegebb fővárosa, a mongóliai Ulánbátor után)! Nem mellesleg, jún. 10-től szept. 10-ig ott lesz a világkiállítás (Expo 2017) is!  

Maga Astana (kazah jelentése: főváros) egy 800.000 fős, futurisztikus város, amely 1997 óta az ország fővárosa (előtte Almati volt). Aki természeti szépségekre vágyik, annak nincs messze a Burabai Nemzeti Park vagy a Korgalzhyn természetvédelmi terület a flamingókkal. 
Az ország hatalmas, azonban az utazás kizárólag az Air Astana légitársaság gépeivel javasolt, a többi társaság színvonala nem éri el az uniós minimum elvárást. Igaz ez akkor is, ha a környező országokba vágyunk!

Jó hír, hogy idén január elsejétől Kazahsztán megszüntette a vízumkötelezettséget az uniós állampolgároknak, így 30 napig vízummentesen tartózkodhatnak a közép-ázsiai országban.

Már alig várjuk, hogy képes beszámolóval jelentkezzünk Kazahsztánból 😃









(Fotók: Google)
facebook.com/anetkukaca