Karácsonyi hangulatok New York-ban

A Turizmus Online magazinban megjelent cikk alapján New York a magyarok által leginkább keresett úticél a karácsonyi és szilveszteri időszakban. A sohasem alvó város tényleg nagyon "éli" az ünnepeket, úton-útfélen karácsonyfákba lehet botlani és nehéz olyan épületet találni, amely ne pompázna karácsonyi dekorációban. Az üzletekben, de még az utcákon is karácsonyi zene szól, a forgalmasabb helyeken a filmekből jól is ismert csengetős emberek gyűjtenek adományokat az Üdvhadseregnek. Olyannyira minden a karácsony körül forog, hogy még a repülőtéren a határőr is "Merry Christmas"-szal köszön mindenkinek.
A városban igazán magával ragadja az embert a karácsonyi hangulat és csak ámul és bámul a csodákon, amik elé tárulnak.
December elején készült képeinkkel próbálunk egy kis ízelítőt adni a New York-i karácsonyból:



Óriási karácsonyfa a Wall Street-en a tőzsdénél:


Felvillanyozott fák a Zuccotti Parkban a One World Trade Center közelében:

Santaland a Macy's áruházban a Penn Station közelében. A mesevilág olyan sok érdeklődőt vonz, hogy idén már csak előzetes, online regisztrációval engedik be a látogatókat:



Egy kirakat a Public Library környékén:

Karácsonyfa és dekoráció a Roosevelt Hotel lobbyjában 
Érdekesség: ebben a szállodában forgatták "A diktátor" című filmet, amelyben ez a lobbyrészlet is feltűnik. A szálloda filmbéli neve: Lancaster Hotel.

A Rockefeller Centerrel szemben Saks Fifth Avenue luxusmárkák áruháza karácsonyi kirakataiban a Hófehérke és a hét törpe mese elevenedik meg mozgó, zenés formában. Lélegzetelállító!


A leghíresebb New York-i karácsonyi helyszín: a Rockefeller Center előtti jégpálya és a hatalmas karácsonyfa. Itt keresi a karácsonyt Kevin is a Reszkessetek betörők 2-ben. Az idei karácsonyfa paraméterei: magasság: 22,86 m, átmérő: 15,24 m, súlya 12-13 tonna. A fa Pennsylvania államból érkezett New Yorkba Jason Perrin felajánlása alapján. A fán található fényfüzér 50.000 db színes LED izzóból áll és 8 km hosszú! 




A végére pedig egy kis betlehemi hangulat egy templomkertből Queens-ben:

______________

Nézd meg New York-i légifotóinkat is!


facebook.com/anetkukaca