Csomagolási kisokos

Sokan vagyunk úgy, hogy még ezt a pólót, azt a nadrágot is tegyük oda, végül már kétszer nagyobb a bőröndünk, mint amit elbírnánk. Az alábbi hasznos tippek segítenek az a "utazásainkhoz mit is vigyünk magunkkal" kérdésben, avagy hogyan férjünk bele egy kisméretű kézipoggyászba. A rövidebb, pár napos utazásokhoz bővel elegendő a kisméretű kézipoggyász, akár férfi, akár nő az illető. Lehetőleg hátizsák, vagy utazótáska. Szerintünk a bőrönd nagyon nem praktikus. Ügyesen kell hajtogatni és csak a legfontosabb dolgokat érdemes elvinni. Mindig kerüljenek a táskába a következő dolgok:



Ruhák: A táska aljába egyszerű szállodai papuccsal kezdjük a bepakolást. Törölközőt biztosít a szálloda, de egy kisméretű kéztörlő hasznos lehet. Pizsire nincs szükség :) Fehérneműt apróra kell hajtogatni, és a táska olyan részeibe tenni, ahol kitöltik a nagyobb tárgyak hagyta réseket. Az utazás napjaitól  függően pólókat, amiket érdemes egymásra tenni és egyben összehajtogatni. Így kevésbé gyűrődnek és kisebb helyet foglalnak. Nadrág, pulcsi, cipő már az utazón van, így azt nem kell csomagolni :) Nem kell több ruha, mint ahány napra utazunk, még akkor sem, ha nem tudunk választani (a probléma inkább nőkre jellemző ;)). Okosan csomagoljunk, nézzük meg előre, hogy milyen időjárás várható az úticélunkon és annak megfelelő vastagságú ruhákat vigyünk. *Update

Kütyük: Fényképezőgép, töltők, konnektor adapter mindenképpen kerüljön oda. Ismerve a szállodák szűkös konnektor kínálatát, nem árt, ha 3-4 portos USB töltőt viszünk magunkkal a megfelelő kábelekkel. A táska oldalába még befér egy selfie bot és egy összecsukható esernyő is.

Fürdőszoba: a drogériákban kapható repülős tasak kiválóan alkalmas a fürdőszobai cuccok tárolására. A fürdőszobás zacskót a táska tetejére rakjuk, hogy a reptéren a biztonsági ellenőrzésnél könnyedén ki tudjuk rakni. A tasak tartalma: mini tusfürdő, sampon, parfüm, izzadásgátló, fogkefe, fogkrém, hajzselé, fésű, borotva, sminkkészlet, naptej. Mind beszerezhető a DM vagy a Rossmann üzleteiben. Ha nem férünk el egy zacskóban, akkor nyugodtan pakoljunk többe, nem fognak szólni érte a reptéren! *Update

Egy másik repülős zacsiban útipatikánkat érdemes összeállítani. Alapvető gyógyszerek szükségesek: láz- és fájdalomcsillapító, hányás-hasmenés elleni gyógyszer, sebtapasz, antibiotikumok, kalcium csípés esetén, lázmérő. Illetve az esetleges kötelezően szedendő gyógyszerek. Ezekből érdemes az előre kiszámolt mennyiségnél pár darabbal többet elvinni.

És a legfontosabb dolgokat hagytuk a végére: egy külön kis tárcában a kézipoggyász mélyén a fontos dokumentumok: pénz, bankkártya, útlevél, beszállókártyák, szállásfoglalás, utasbiztosítás, hasznos információk az adott országról, térkép... Nem árt, ha a pénzünket nem egy táskába rakjuk hanem, ha többen utazunk, akkor szétosztjuk egymás között. Az is jó, ha van biztonsági másolat a beszállókártyákról, mert a reptéri becsekkolás igen drága tud lenni. Szintén praktikus, ha dokumentumaink másolata a telefonunkban elektronikusan is megvan, így bármikor elő tudjuk keresni, szükség esetén kinyomtatni őket.


Ha tetszett a cikk, lájkold facebook oldalunkat, hogy ne maradj le a friss akciókról: fb.com/anetkukaca