3 filléres cucc az IKEA-ból, ami nélkül ne indulj útnak!


Ez nem egy szponzorált tartalom, pusztán a jó tapasztalatainkat osztjuk meg!


Többször említettük már, hogy utálunk cipekedni, nekünk a fapados légitársaságok kis kézipoggyásza bőven elég, ritkán van szükségünk nagyobb csomag vásárlására. Ez nem jelenti azt, hogy nem viszünk magunkkal elegendő cuccot, hanem pont az ellenkezőjét: nem viszünk magunkkal felesleges ruhákat és eszközöket. Csomagolási kisokosunkban már írtunk egy szamárvezetőt, most ezt egészítjük ki, hiszen rengeteg súlyt és költséget tudunk megtakarítani, ha okosan és rendszerezve csomagolunk. Ehhez pedig találtunk néhány remek terméket az IKEA-ban:


RENSARE ruhazsák    

A legnagyobb kedvencünk lett! Ruháinkat összehengergetve szépen be tudjuk sorakoztatni a kétrekeszes, cipzáras ruhazsák felső részébe, az aljába jöhetnek az alsóneműk, zoknik, esetleg törölköző. Semmi nem gyűrődik és mellette bőven marad hely a kis kézipoggyásznak használt, 30 literes hátizsákunkban. A szállodában sem kell kipakolni a ruháinkat a szekrénybe, hiszen a zsákban bármikor könnyen hozzájuk férhetünk és a gyűrődések sem fognak szaporodni rajtuk. Ez különösen akkor praktikus, ha csak egy-két éjszakát töltünk egy helyen, majd utazunk tovább és nem szeretnénk sokáig bajlódni a visszapakolással. 995 Ft-ért szinte ajándék! Íme 2 felnőtt és 2 gyerek teljes ruhatára négy napos utazáshoz:


FÖRFINA mini flakonkészlet

Lapos műanyag flaskák egy átlátszó, vékony, cipzáras tokban, amiket teletölthetünk a folyékony tisztálkodási szereinkkel. Jó pont jár azért, hogy a helykihasználtság 100%-os, a flakonok különböző nyitókával rendelkeznek és kapunk egy mini tölcsért a feltöltéshez. Alig foglal helyet a táskában és a reptéri ellenőrzésnél könnyen elővehető. A flakonokra rányomtatták az űrtartalmukat, ha netán a túlbuzgó ellenőr nem hinné el, hogy beleférnek a méretkorlátba. El sem kell mondani, hogy mennyit spórolunk, ha az otthoni, nagyobb kiszerelésű tusfürdőnkből töltjük fel a flaskákat, mintha megvásárolnánk az aranyárban kínált mini termékeket. Jó tanács: cimkézzük fel a tégelyeket, mert naptejjel fogat mosni nem kellemes! A 10 darabos készlet 995 Ft-os ára már az első utazásnál megtérül!


RENSARE vízálló táska

Kicsi, henger formában szállítható vízálló tasak. Elsősorban akkor hasznos, ha a hazautazás napján is csobbannánk egyet a tengerben vagy a wellnessben és nincs idő a fürdőruhák, törölközők megszárítására. Csak beledobjuk a táskába, bezárjuk és tuti nem fog elázni a szuvenírcsoki. Erre a feladatra egy nejlonszatyor is kiválóan megfelel, de ez igényesebb, tartósabb és ezáltal még a környezetünket kíméljük. A 2,5 literes zsák csak 695 Ft, az 9 literes pedig 995 Ft.