Rio de Janeiro (2. rész)


Az érkezés napi strandolás és pihenés után megkezdtük a város felfedezését. Első utunk a város jelképéhez, a Corcovado hegyen álló Megváltó Krisztus szoborhoz vezetett. Taxival mentünk a Cosme Velhoig, onnan indul a fogaskerekű vasút (Corcovado train) fel a szoborig. A vonatjegy egyben a belépő is a szoborhoz, fejenként kb. 5.200 Ft-nyi brazil real-ért mérik. Már maga a vonatozás sem unalmas, az esőerdős tájon kanyargó vonat ablakából a fák közül néha kikukucskálhatunk az egyre alacsonyodó városra.
Ráadásul a szerencsések az úton majmokat is láthatnak (nekünk sikerült 2 kapucinus majommal is találkoznunk). Miután felértünk a vasút végállomására, már csak néhány lépcső (a kényelmesebbeknek van lift és mozgólépcső is) választ el a 700 tonnás, 30 m magas szobortól és a gyönyörű látványtól. A tömeg hatalmas a szobor előtti pici kilátóteraszon, így egy-egy jó fotóhelyszínért bizony várni kell.




Miután kigyönyörködtük magunkat, a fogaskerekűvel leereszkedtünk, onnan taxival folytattuk a városnézésünket. A Sambodromo felé vettük az irányt, ahol a híres riói karnevált tartják. Ez a helyszín is monumentális, de karnevál híján kissé kihaltnak tűnt, a hangulatunkat viszont feldobta a jelmezkölcsönző, ahol néhány reálért cserébe beöltözhettünk karneváli ruhákba :))


Folytattunk utunkat a belvárosi látnivalók felé: Selaron lépcső, Carioca Aqueduct. Ezen a városrészen már jelentősen belecsöppentünk a helyiek mozgásterébe és ünnepnap lévén ezek leginkább csak rosszarcú férfiakból verődött csapatok voltak. Rövid séta után úgy döntöttünk, visszataxizunk a számunkra biztonságosabbnak ítélt Copacabana-ra.


További post-ok: 
Rió 1: odaút, Copacabana 
Rió 3: Cukorsüveg, Copacaba erőd
Összes egyben
Ha tetszett a cikk, lájkold facebook oldalunkat, hogy ne maradj le a friss akciókról: fb.com/anetkukaca

Booking.com