Vendégposzt: 1 napos London

Kedves Net Kukaca!

Ígértem, hogy küldök egy beszámolót, az egynapos londoni utunkról, amit az egyik ajánlatoddal foglaltunk a wizzairnél,  9 ezer forintért/fő!


Nekünk ennyi fért bele 1 napba:


Leszállás után, a National Expressz busszal mentünk ki fejenként 10 fontért a Victoria Stationig, megreggeliztünk egy Mekiben, majd elindultunk gyalog a St. James's parkon át (ahol mókusokat etettünk kézből) a Buckingham Palotához, amit csak kívülről néztünk meg, ezután vissza a St. James's parkon át a Westminster Apátságig, ahol a Big Ben is van. A Westminster-hídon időztünk/nézelődtünk egy kicsit, hiszen a hídról tökéletesen látható a Big Ben, és a London Eye, igazi londoni feeling van itt, fél percenként mennek a piros emeletes buszok. Ebédeltünk egyet, majd egy darabig a Temze mellett elindultunk a Primark (east) áruháza, ami kb 1,6 km volt. Nézelődés és vásárlás után, továbbhaladtunk a Kings Cross Stationig, ahol a Harry Potter 9 és 3/4 vágány van 🙂 Itt lehet fotózkodni,  kb. fél óra sorbanállás után kerültünk sorra, ahol profi fotósok csinálnak képet azokról, akik odatévednek 🙂, vannak kellékek is (varázspálca, sál).




(szándékosan direkt gyalog mentünk mindenhova, így láttuk a várost, és nem kellett fizetni, kártyát venni, nekünk csak a St James's park, Big Ben, Buckingham Palota, Primark és a 9 és 3/4 vágány volt csak releváns, jó kis séta volt, de egyikünk sem fáradt el, bírtuk, nap végén azért éreztük hogy kellemesen elfáradtunk 🙂)

(Ezen a képen nem mi vagyunk.)

Érdekes élmény volt ez a 9 és 3/4 vágány... , nagyon-nagyon jó és kellemes hangulatot csinált a fotós, és a segítő, végig mosolyogtak, viccelődtek, kb. 10 percenként jött egy új fotós és egy új segítő, akik szintén végig mosolyogtak, viccelődtek.

A több mint fél óra alatt, amíg sorra kerültünk, egy pillanatig sem éreztem azt, hogy unják a munkát.  Folyamatos mosoly, jókedv, gyakorlatilag az látszódott, hogy élvezik a munkát, őszintén szólva, én még ilyet nem láttam! Nagyon jó volt, 15 éves lányom azt mondta "már csak ezért érdemes volt ide kijönni" 🙂

Gyakorlatilag itt fejeztük be a napot, úgy terveztem,  hogy a Kings Cross Stationről metrózunk, de a lányom nem mert... (5 nappal azelőtt robbantottak a metróban...)



Mivel nem néztem meg előzetesen, hogy mi honnan megy onnan, így taxiba ültünk, vissza a Victoria Stationig, kb. 6 kilométert 45 perc alatt tettünk meg (25 fontért) akkora forgalom volt. A Victoriáról az első transzferbuszra ráültünk amit megláttunk, ami a Greenline volt, 8 fontért vitt ki Lutonra/fő!

A tájékozódáshoz a Maps.me offline térképet használtuk, amibe előzetesen még  otthon, a Google Mapsen megterveztük, hogy mit fogunk megnézni.
Aki 1 napra megy, annak mindenképpen javaslom, hogy délután nagy forgalomra számítson, illetve ha az EasyBus-ra előzetesen veszik meg a jegyet, akkor csak 2 font a transzfer (4 oda-vissza)

Összességében nagyon jó kis nap volt, minden pillanatát élveztük, és ezúton köszönjük 🙂

Üdv: Gyuri
facebook.com/anetkukaca