Kuala Lumpur és Batu Caves (Malajzia)

Szingapúrból luxusbusszal érkeztünk rövid látogatásunkra a maláj fővárosába. Kuala Lumpurnak kb. 1,4 millió lakosa van, a vonzáskörzettel együtt pedig, 8,1 millió. Modern felhőkarcolók, mágnesvasút és romos kunyhók követik egymást. Sokszínűség minden téren: népcsoportok, vallás, ételek, autók... Nagy kontraszt. 
A helyi buszjáratok a belvárosban ingyesen vehetőek igénybe, de vigyázzunk, mert zsebesek a buszmegállókban nagyon aktívak. Nem sokon múlott, hogy a telefonom nem esett áldozatul tevékenységünknek!
Az alábbi képek között keresd a magyar vonatkozású fotót :)





 

 




Petronas-ikertornyok

Kuala Lumpur egyik fő látványossága a Petronas-ikertornyok. Az építtető kőolajtársaság (Petronas) nevét viselő felhőkarcoló 451,9 méter magas. A világ legmagasabb épülete volt 2003-ig. A két tornyot 170 méter (41. és 42. emelet) magasságban egy kétszintes acélhíd (ún. Skybridge) köti össze. Ez az 58,4 méter hosszú, 750 tonnás híd 2000-től a nyilvánosság számára is látogatható. A Skybridge és a 86.emeleten lévő Observation Deck is látogatható turisták által. Az I. torony teljes egészében a Petronas cég irodáinak ad helyet, a II. toronyban más cégek is bérelnek irodákat, mint például a Bloomberg, az IBM, a Boeing, a Microsoft, a Huawei, az Al Jazeera English, vagy a Reuters. A tornyok otthont adnak több bevásárlóközpontnak, a Petrosains Természettudományi Múzeumnak, a Malajziai Filharmonikusok koncerttermének, egy képzőművészeti galériának és számtalan irodának. Különösen impozáns az itt található Suria KLCC bevásárlóközpont a maga luxusüzleteivel és vendéglátóipari egységeivel.

 

 






Batu Caves

Kb. félórás vonatútra Kuala Lumpurtól (retúr vonatjegy kb. 400 Ft, klímás, új vonatokon) található Batu Caves: sziklában található templom, ahová 272 lépcső vezet fel, szemétkupacokon és szabadon élő, kaját kunyeráló / ellopó majmokon keresztül.