Qatar Airways Airbus A380

Első utam az óriásgéppel: Doha-Bangkok, 2015. február. A Qatar Airways legelső szuperjumbójával volt szerencsém utazni: A7-APA. Még fél éves sem volt a gép. A beszállítás nagyon szervezetten történt, de még így is közel egy óra volt. A járat teltházas volt, 500 embert repített az óriás balerina. Csendesen suhant, majd tiszteletet parancsolóan emelkedett a magasba. A legkisebb rezzenés nélkül szelte a felhőket közel 7 órán át.

A gép belseje, középtájban


Felszállás közben

Doha by night

A belseje sokkal inkább egy tágas mozihoz hasonlít, mint egy zsúfolt repülőhöz. A méretére jellemző, hogy a fejünk fölött lévő lámpát nem ott fent kell felkapcsolni (mert nem éri el az ember), hanem az előző ülés hátuljába épített monitorról. Sőt, még ehhez a monitorhoz is volt külön távirányító :) A kijelzőn a rengeteg film, játék, zene mellett a gépet bemutató videókat is lehetett nézni. Természetesen az aktuális repülési adatokat is követhettük a térképen. A legjobb mégis a repülő farkán lévő kamera élő képének a figyelése volt. Kívülről láttuk saját magunkat felszállás, repülés és leszállás közben :)

Belső, hátul

Belső, elöl

Lépcső az emeletre. Itt a business és a first class (sajnos nem engedtek fel)

Dubai felett

A kiszolgálás 5 csillagos, Qatar színvonalú volt: a turista osztályon is végig etettek, itattak bennünket. Gyerekeknek külön Spongya Bob-os "activity pack"-et hoztak, a gyermekmenü pedig Spongya Bob-os műanyag uzsonnásdobozban volt.
A hab a tortán a magyar nyelvű stewardess volt :)

Felhők között

A földszinti rész legeleje: a lépcső az emeletre és a folyosó a pilótafülkéhez

Mindjárt leszállunk

Lenn is vagyunk :))

Bangkokban

Az út felejthetetlen élmény volt. Várom a következő találkozást :)