Dubai Marina

Az egyik kedvenc helyem Dubaiban a Dubai Marina. A Pálma sziget lábánál kezdődik és majdnem az IBN Battuta-ig tart ez a 3 km hosszú városrész. Csupa modern épület, felhőkarcolók, mesterséges kikötő, jachtok, csillogás...  Egy igazi 21. századi város(rész). Az első felhőkarcolók 2002 környékén épültek és ma már megszámlálhatatlan sok van belőlük. 
Hogyan lehet eljutni? A legegyszerűbb metróval, ugyanis 2 metrómegálló is tartozik hozzá: a Dubai Marina és a Jumeriah Lakes Towers. Aki autóval érkezik, annak érdemes a Dubai Marina Mall ingyenes parkolóházát igénybe venni, ami kb. a Marina közepén található. Innen gyalogosan, vagy a szintén a Marinában közlekedő új villamossal könnyen el lehet jutni a környéken bárhova. Mindkét említett metrómegálló is össze van kapcsolva a villamosvonallal. A villamos is használható ugyanazzal a NOL kártyával, mint a metró. Szóval az idejutás/közlekedés nem probléma.


Mit lehet itt csinálni? Leginkább csodálkozni a megszámlálhatatlan felhőkarcoló látványában, sétálni a 2 éve kiépített, gyönyörű tengerparti sétányon (JBR Walk), strandolni a hipermodern öltözőkkel ellátott strandon, ücsörögni a kávézókban, éttermekben. A tengerpart nagyon népszerű a helyiek, a turisták és a bevándorlók körében is, így aki csendre és nyugalomra vágyik, az nem biztos, hogy ezt a strandot zárja a szívébe. Azonban a kiszolgáló egységeket túl a kilátás sem akármilyen: a partról láthatjuk a Burj Al Arab hétcsillagos szállodát, a Pálma szigetet, valamint a Pálma sziget végén található Atlantis szállodát is. Újdonságként a Marina déli végénél egy mesterséges szigeten épül a világ legnagyobb óriáskereke.A környéken egész nap nagy az élet, de sötétedés után még nyüzsgőbbé változik. Érdemes ezt megvárni, a kivilágított felhőkarcolók látványától úgyis leesik az ember álla. Amatőr és profi fotósok paradicsoma ez a környék.Booking.com