Doha, Katar stopover

Katar egy feltörekvő arab ország: olaj van, pénz van, felhőkarcolók vannak. Fővárosában, Dohában viszonylag kevés a látnivaló, de egy 1 éjszakás stopovert mindenképpen megér, különösen, hogy a Qatar Airways elég jó áron kínál repülőjegyeket Budapestről dohai átszállással a világ minden tájára. Érdemes úgy foglalni, hogy legyen legalább 10 óra átszállási idő, ami alatt Doha kényelmesen felfedezhető.  Így tettünk mi is, ázsiai körutunkról hazafelé beiktattunk egy rövidke városnézést és éjszakázást. Katarba vízum szükséges, ami a reptéren megvehető, kb. 7.000 Ft-ért.

 

Látnivalók, amiket ne hagyj ki, ha ott jársz:
Iszlám Művészetek Múzeuma, Souq Waqif (nagyon autentikus arab piac), Kagyló szobor (The Pearl), új, modern belváros. (A reptérről a taxis ezt a túrát kb. 50 EUR-ért bőven elvállalja, de helyi busszal is bejárható, csak a Souq Waqif-nál lévő pályaudvaron kell átszállni.)


Szálloda, ha nem akarsz a reptéren éjszakázni: 
olcsó, elviselhető szoba, jól megközelíthető és a legtutibb reggeli hidegcsomagot itt kaptuk :)) Klikk ide!

UPDATE: 2017. augusztus 9-én Katar azonnali hatállyal eltörölte a vízumkényszert 80 ország – közöttük Magyarország – állampolgárai számára, hogy így serkentse az országba irányuló idegenforgalmat és légiközlekedést.
A magyar állampolgárságú utasok részére az országba történő belépéskor 180 napra érvényes engedélyt állítanak ki, mellyel többször is be lehet utazni az érvényességi idő alatt az országba. Az engedély egyhuzamban 90 napos tartózkodásra jogosít fel. Az országba történő belépéshez legalább hat hónapig érvényes útlevélre van szükség.






   
 


Doha éjszaka: 
    



Légifotók:


    



Booking.com