Legoland Discovery Centre - Berlin



Gyermekes családoknak kihagyhatatlan programnak ígérkezik a berlini Legoland Discovery Centre meglátogatása. Már régóta kinéztük magunknak a helyet, csupán a megfelelő pillanatra vártunk, ami szeptember elején el is érkezett.

Ryanair-rel utaztunk Berlinbe, ahová ezidáig sem voltak drágák a repülőjegyek. Mióta azonban a WizzAir is bejelentette, hogy repül a német fővárosba, a jegyárak zuhanórepülésbe kezdtek. Retúrjegyet szinte bármikorra el lehet csípni akár 6.000 Ft-ért, ez pedig feleannyi, mint egy 15 perces sétarepülés ára.

Berlinbe érkezvén érdemes a tömegközlekedést igénybe venni, mert a vasúthálózat (U-Bahn, S-Bahn) nagyon jól kiépített, logikus és pofonegyszerű használni. A reptéren lévő vasútállomáson automatából lehet napijegyet vásárolni és ezután korlátlanul közlekedhetünk. Vegyünk magunkhoz egy metrótérképet is, amely alapján megtervezhetjük az útvonalainkat.


Szálláskeresésnél az egyetlen kitétel, hogy vasút- vagy metróállomás legyen a közelben, minden egyéb szempont pedig az egyéni igények függvénye (színvonal, ellátás, ár...). Mi általában a booking.com-on foglalunk. Az utazáshoz érdemes olyan időpontot választani, amikor a berlini vásárvárosban épp nincsen rendezvény, mert az rendkívül jó hatással van a szobaárakra.

A Legoland Discovery Centre Berlin belvárosában, a Potsdamer Platz-on helyezkedik el. Innen sétatávolságban elérhetőek a főbb látványosságok: Brandenburgi Kapu, Reichtstag, Unter den Linden, kicsit több gyaloglással pedig a Checkpoint Charlie és a TV torony is. A Potsdamer Platz közelében rengeteg hangulatos étterem és egy bevásárlóközpont (Mall of Berlin) is van, szóval az étkezés, vásárlás sem probléma.




A Legoland Discovery Centerbe még itthonról, a honlapjukon vásároltuk meg a belépőjegyeket, mert így nem kellett a sort kivárni, ráadásul olcsóbb is, mint a helyszínen. A jegyet időpontra lehet megvásárolni, a látogatást pedig úgy kell tervezni, hogy legalább 2-3 óra szabadidő legyen odabenn.
A központ tulajdonképpen egy full extrás játszóház, éppen ezért felnőtt önállóan nem, csak gyerek kíséretében látogathatja. Egy gyermekkel viszont több felnőtt is bemehet.
A központ első része egy hatalmas terepasztal, ahol Berlin nevezetességeit építették fel több százezer Lego kockából. Nagyon látványos, ahogy él az egész legováros: mozognak a villamosok és metrók, a daruk dolgoznak, de még a felhőkarcolók ablakát pucoló munkások is ereszkednek fel-le a liftjeikkel.
A következő teremben életnagyságú Lego szobrokkal találkozhatunk: itt van személyesen Indiana Jones és Harry Potter is. Majd egy kicsi szellemvasútba ülhetünk bele, amely a sárkányok birodalmába repít minket. Ne ijedjünk meg, ha a némelyik sárkány le is köp útközben 😀 A kicsi kocsiban készítenek rólunk egy fényképet, amit utána akár Lego kockákra nyomtatva is megvásárolhatunk. (Saját fotós, egyedi Lego készlet - gyűjtőknek igazi kincs!)
A kisvasút után jutunk el a központ alsó részére, ahol egy hatalmas játszóházban találjuk magunkat: itt tematika szerint legózhatnak a kicsik: Duplo, Friends... Innen nyílnak további termek és attrakciók is: Lego építő műhely előadásokkal, 4D mozi, dinószoba, Legogyár, ahol exkluzív kockát kapnak a gyerekek és egy jópofa körhinta, amely forgás közben akkor emelkedik, ha tekered a pedált. Különösen tetszett a saját építésű Lego autók gyorsulási versenye, ahol jónéhány apuka építette gondterhelt és szakértő arccal a legextrémebb járgányokat. Természetesen van mászóvár és büfé is.










A játszóházból kifelé jövet pedig egy Lego üzletbe csöppenünk, ahol néhány különleges készletet is meg lehet vásárolni, ráadásul nem drágábbak az árak, mint itthon.

Véleményünk szerint a Legoland Discovery Centre meglátogatása a gyerekeknek óriási öröm, de még a felnőtteknek is okoz néhány órányi kellemes kikapcsolódást. Legómániásoknak kötelező eleme egy berlini városnézős hétvége programjának.

facebook.com/anetkukaca