Szentpétervárra ingyenes e-vízummal!


Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök csütörtökön megerősítette azon országok listáját, amelyek állampolgárai 2019. október 1-jétől ingyenes elektronikus vízummal látogathatják meg Szentpétervár megyét. Az országok listáját péntek reggel tették közzé.
53 ország polgárai látogathatják meg a régiót - jelentette be a csütörtökön az RIA Novosti. Ugyanaz az 53, amelyhez hasonló rendszert vezettek be 2019. július 1-jén Oroszország Távol-Kelet és Kalinyingrádi terület vonatkozásában.
A vízumot ITT lehet majd kérvényezni és a weboldalon található az országok teljes listája. Az Egyesült Királyság kivételével az összes EU ország szerepel a listán.
Vlagyimir Putyin orosz elnök már júliusban aláírta azt a rendeletet, amelyben október 1-jétől engedélyezi a Szentpétervárra és a Leningrádi Területre történő utazást október 1-jétől, de nem határozta meg, hogy mely országok állampolgárai részére vehető igénybe az ingyenesség.
Az elektronikus vízum iránti kérelmet legkésőbb négy nappal az utazás előtt be kell nyújtani az orosz külügyminisztérium honlapján. A vízum legfeljebb 30 naptári napig érvényes, de legfeljebb nyolc nap tartózkodást tesz lehetővé Oroszországban. Az elektronikus vízumért nem kell fizetni.

✈ Budapestről a Wizzair mözvetlen járatot üzemeltet Szentpétervárra, a legolcsóbb retúrjegy idén 24.280 Ft (2019.11.19-12.04.) http://tinyurl.com/y42zc5p3

📸 Szentpétervár látnivalók és élménybeszámoló


🏠 Szállás árösszehasonlító                  🏨 Booking.com szállások                  🏨 Airbnb 9.000 Ft-os kupon 

🚗 Autóbérlés