ÖRMÉNYORSZÁG, JEREVÁN járat a WizzAirtől!


A mai napon a Wizzair üzleti kommunikációs vezetője, Radó András sajtótájékoztatót tart Örményország fővárosában, Jerevánban, amelynek apropója, hogy valószínűleg belépnek az örmény piacra. (Forrás)

Frissítés (9:20)!
Megtörtént a bejelentés: Bécsből és Vilniusból indul heti 2 járat indul Jerevánba 2020. tavaszától! A vilniusi járat már foglalható, a bécsi járatnak még nincsenek feltöltve az árai, de várhatóan perceken belül foglalható lesz az is! www.wizzair.com
A számunkra érdekesebb, bécsi indulás menetrendje hétfő és péntek lesz, ami ideális akár egy hétvégi kikapcsolódáshoz is!


Frissítés (9:55)!
WDC tagsággal retúr 29,98 EUR-ért foglalhatóak a legolcsóbb bécsi jegyek (pl. március 20-23.)!

(A Ryanair is most kezdi az üzemelést Örményországban: 2020 elejétől Jerevánból Rómába, Milánóba és Berlinbe repülnek.)


Jereván Örményország fővárosa és legnagyobb városa, a Hrazdan folyó mellett fekvő település a kaukázusi régió egyik legfontosabb ipari, kulturális és tudományos központja. A város a világ egyik legrégebb óta lakott települése, I. Argisti Urartu királya kr. e. 782-ben alapította (2801 éve), 1879. október 1-jén pedig városi rangot kapott II. Sándor orosz cártól. A település 1918 óta, tizenharmadik fővárosa Örményországnak, valamint a hetedik olyan, ami az Ararát-síkságon fekszik.
Jereván történelme a kr. e. 8. századig nyúlik vissza az Erebuni erőd kr. e. 782-es alapításáig. A késő örmény királyság idején új fővárosok alapításával Jereván jelentősége csökkent. Az első világháborút követően Jereván az Első Örmény Köztársaság fővárosa lett és az Oszmán Birodalomból érkező, az örmény népirtást túlélő több ezernyi menekült otthona lett. Örményország a Szovjetunió részévé válásával a város gyorsan fejlődött a huszadik században. Néhány évtized alatt Jereván az Orosz Birodalom egy tartományi városából az Örmény Szovjet Szocialista Köztársaság fő kulturális, művészeti és ipari központjává vált, valamint a nemzeti kormány székhelyévé.
Az örmény gazdaság növekedésével Jereván jelentős átalakulásokon ment keresztül a 2000-es évek elején, a szovjet időkben még ritka kiskereskedelmi üzletek, éttermek, boltok és kávézók száma mára megsokszorozódott. 2011-es népszámlálás alapján a város 1 060 138 fős lakossága az ország népességének több mint 35%-át tette ki. A 2016-os becslés szerint a város lakossága 1 073 700 fő. (Forrás)


Országinfó: Örményország






WizzAir tippek és trükkök




🏨 Booking.com szállások  ← a legnagyobb szállásfoglaló oldal, magyar nyelvű ügyfélszolgálattal

🏨 Airbnb 12.000 Ft-os kupon új regisztrálóknak  ← ha kiadó lakásokat, apartmanokat keresel 

🚗 Autóbérlés ← hasonlítsd össze az autókölcsönzők ajánlatait

🚗 Uber 5 EUR kedvezmény új regisztrálóknak   ← külföldön taxi vagy reptéri transzfer helyett jól jöhet

🛄 Fapados kézipoggyász tudnivalók ← az ingyenes kézipoggyász a Ryanairnél 40 * 20 * 25 cm-es, a Wizzairnél 40 * 30 * 20 cm-es, de az ördög a részletekeben rejlik! Ne fizess méregdrága pótdíjat a repülőtéren, inkább készülj fel, hogy mi a neked legoptimálisabb csomagmennyiség és spórolj vele! A cikkben a legtöbb fapados légitársaság kézipoggyász szabályzatát megtalálod egy helyen.

💳 Utazáshoz ajánljuk: Gránit Platinum bankkártya: a legjobb utazós bankkártya ingyen utasbiztosítással, ingyenes belföldi és külföldi készpénzfelvétel bárhol a világon, ingyenes reptéri VIP lounge használat Ferihegyen és Bécsben, ingyenes gyorsított biztonsági ellenőrzés Ferihegyen!  Részletek a bankkártyáról.
Ha most az alábbi linkre kattintva nyitsz számlát, akkor 5.000 Ft-ot jóváírnak az új számládon: számlanyitás.
Mi is ezt használjuk már 3 éve és bátran ajánljuk!

💰 Keress pénzt az utazásaiddal: csatlakozz az alábbi linken és online vásárlásaiddal keress pénzt! Vásárlásaid után bizonyos százalékot visszakapsz nagyon sok weboldal esetében (pl. booking.com, agoda, aliexpress, orsay...) Tipp: töltsd le a böngésző-bővítményt, hogy emlékeztessen a kedvezményre, amikor az adott webshopba látogatsz. Bonusway