Végre! Nagyon jó árú MÁV napijegyek a Balatonnál!


Új, igazán hasznos szolgáltatás a MÁV-nál! A balatoni napijegyekkel a part menti települések látnivalói és szórakozóhelyei könnyen és kényelmesen elérhetőek. A napijegyekkel nem csak a Balaton körül, hanem Tapolca és Sümeg között valamint a Balatonfenyvesi kisvasút(!) vonalán is korlátlanul utazhatuk, 2. kocsiosztályon az érvényesség kezdetétől számított 24 illetve 72 óráig, viszont ha van, akkor a vonatra előírt felárat és extrákat (pl. kerékpárjegy) meg kell váltani. 

Árak:

 Napijegy Felnőtteknek 26 éven aluliaknak 
 Balaton24990 Ft 660 Ft
 Balaton722 490 Ft 1 650 Ft 


A napijegyek állomási pénztárakban és a MÁV applikációban érhetők el 2020. szeptember 30-ig. A MÁV appból történő vásárlás esetén további 10 százalékos kedvezmény is jár és itt konkrét útvonalra (pl.Siófok-Fonyód) keresve lehet előcsalni a napijegyeket. Online és automatából a napijegyek nem vásárolhatók meg. 

Július 29-étől Balatonfüred és Tihany között a Volánbusz helyközi járatain is érvényesek a Balaton 24 és a Balaton 72 elnevezésű, teljes árú vagy kedvezményes vasúti napijegyek – közölte a Volánbusz Zrt.
A közlemény szerint ezekkel a napijegyekkel a buszokat Balatonfüred és Tihany között kiegészítő jegy váltása nélkül lehet igénybe venni. A helyközi járatokon a jegyek a két település bármely megállóhelyéről és megállóhelyére érvényesek.






Kirándulás tippek:


Retro vasúti hétvége a Balaton északi partján július 4-5-én és augusztus 1-2-án!

Az elmúlt évek nagy sikerű rendezvénye újból visszatér a Balaton északi partjára. A ’60-as, ’70-es éveket több, a korszakhoz illő színű mozdony és kocsi is megidézi, amelyekkel ezen a vonalon csak ilyenkor találkozhatunk. Az idei év újdonságaként gőzmozdony is forgalomba áll, a korábból ismert sötétkék gyorsvonati szerelvény mellett pedig egy zöld színű személyvonat is bemutatkozik. Az újjászervezett Utasellátónak köszönhetően a régi és a modern idők fedélzeti vendéglátásával is találkozhatnak az utasok az egyes vonatokon közlekedő étkezőkocsikban. Ráadásul nem egy, hanem két rendezvénnyel várjuk idén az érdeklődőket -július illetve augusztus első hétvégéin. A Székesfehérvár és Balatonfüred közötti fejlesztések – különösen a villamosítás – a következő években jelentősen át fogja alakítani a vonal arculatát, így számos helyen akár megismételhetetlen utazási és fényképezési lehetőségek várnak majd a résztvevőkre. Valamennyi vonat normál díjszabással közlekedik, azokon a MÁV-START által biztosított összes kedvezmény és különleges ajánlat – így az új Balaton24 és Balaton72 napijegy is – igénybe vehető. A kerékpárszállítási lehetőségek a többi közlekedési nappal azonosak.