Szeptember 1-től lezárják Magyarország határait!


Szeptember 1-jétől a külföldi állampolgárok Magyarország területére nem léphetnek be. A külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig 14 napra vagy két negatív teszt bemutatásáig karanténba kell vonulniuk – jelentette be Gulyás Gergely  a kormányinfón.

Megszünt az országok zöld, sárga, piros besorolása, minden ország pirosba került. A külföldről hazatérő két negatív tesztet kell bemutatniuk és a tesztet maguknak kell finanszírozniuk, nem fizeti ki az állam. Ráadásul csak a Magyarországon elvégzett teszteket fogadják el! Az intézkedések várhatóan egy hónapig lesznek érvényben.

Szeptemberben érdemes belföldi kirándulásokat tervezni, amelyekhez a legolcsóbb szállások itt foglalhatóak. Ne késlekedj, mert gyorsan emelkedhetnek a belföldi árak! Belföldi kirándulástippjeink!


UPDATE 2020. 08. 31.

😱 Ilyen sem volt mostanában, de lehet, hogy még soha! A Konzuli Szolgálat az utazásra nem javasolt térségek közé sorolta "A VILÁG ÖSSZES ORSZÁGÁT". Ez azt jelenti, hogy nem tanácsos külföldre utazni, minél előbb haza kell jönni, a konzulátusok csak korlátozottan tudnak segíteni és az utasbiztosítások sem érvényesek sehol! 🙁