Szafari Park - A répamaffia!

Május végén nyitott meg Magyarország egyetlen autós szafari parkja és már akkor tudtuk, hogy ezt meg kell néznünk! A járvány miatt nem ment a cirkusz-biznisz, az állatokat viszont el kell tartani, új bevételi forrás után kellett nézni. Az ötlet kiváló! Online regisztrációt követően lehet csak a helyszínen megjelenni, ugyanis limitálva van a kapacitás és nagy az érdeklődés. Regisztráció nélkül max. a lepattanóra lehet várni, de ez elég bizonytalan.

A bejáratnál ki kell tölteni egy űrlapot a saját felelősségünkről, valamint a belépődíj megfizetése mellett érdemes állateledelt is vásárolni, mert bevinni nem lehet. 500 Ft a répacsomag és ugyanennyibe kerül egy darab banán is! Ötszázért magunknak sem vennénk banánt, nem is értjük, valószínűleg a beduin gyalog hozta Egyiptomból. Maradtunk a répánál.

Két csomag répával felvértezve büszkén indultunk neki a parknak. Az út első felében a karámok mellett haladunk és a nyakukat nyújtogató állatok szájába adhatjuk az elemózsiát. A rafinált állatok tudatában vannak annak a ténynek, hogy mennyire szórakoztató látvány egy ormány vagy egy zerbrafogsor két centire az autó ablakától és ki is használják a helyzetüket. Gyakorlatilag az első elefánt ormányába beletömködtük a teljes répakészletünket, egy-egy darabot raktunk félre a zebráknak és a zebmárnak (fele szamár, fele zebra). A lovaknak sajnos már nem jutott, tőlük ezúton is elnézést kérünk!

A táv felénél van egy parkoló, ahol ki lehet szállni az autóból, van kulturált konténer WC és büfé, lehet pónikocsizni is. A checkpointnál újra fel lehet tankolni eledelből, majd belevethetjük magunkat a sűrűjébe, ugyanis ezután találkozhatunk a szabadon mozgó állatokkal, legelőször a tevékkel. Amit a tevék művelnek, az kimeríti a szervezett bűnözés fogalmát: csoportosan körbeállják az autót és addig nem tágítanak, amíg répaszagot neszelnek. Ha teljesen lehúzod az ablakot, akkor simán előfurdulhat, hogy  a megszokotthoz képest két hatalmas tevefejjel több van az utastérben. Arra persze gondosan ügyelnek, hogy egy társuk, vagy valamely testrészük az autó előtt legyen, hogy véletlenül se tudj továbbhajtani. Ezt a technikát lesték el a szamarak is, de ők kisebb pályán játszanak, van még mit tanulniuk a sivatagi patásoktól. A lámák gyakorlatilag csak fitymálták a répánkat, nekik érdemes a vékonyabb darabokat meghagyni, nincs túl nagy szájuk. Ismét találkozhatunk elefántokkal, ügyesen a kerítésükhöz parkolva ők is simán beormányolnak az utastérbe, lehetőséget adva arra, hogy megsimogassuk a tüskés szőrüket. Empírikus módon tudjuk igazolni, hogy az autó klímája maximum kapacitáson sem tud olyan befújást biztosítani, mint egy ormány! Annak azonban örülünk, hogy a jószágnak nem kellett tüsszentenie!
A következő állomás a zsiráfok. Egyértelműen ők a park arisztokratái és ezt nem csak a kecses mozgásukra értjük. Nem kell nekik se a répa, se a méregdrága banán, le sem alacsonyodnak érte! A zöld gyomnövény a kedvencük, de mivel nem szállhatsz ki az autóból, nem tudsz hozzájutni, csak a park fotósának segítségével, aki gyorsan csinál is rólad egy fotót ezerötszázért. Így is simán megéri!
Méltatlanul kevés szót ejtettünk a lovakról, pónikról és kecskékről, de nyilvánvalóan nem ők a park sztárjai, ennek megfelelően répából is jóval kevesebb jut nekik. A kijárat előtt van néhány emu is, de az ő répaízlésüket készlet hiányában nem tudtuk tesztelni. 

A parkból kiérve autó nélkül is fotózkodhatunk elefánttal és zebrával, valamint a dodzsem-körhinta-kisvasút szentháromságon túl megvásárolhatjuk a rólunk készített fotókat. 
Mit is mondhatnánk: az ötlet zseniális, a megvalósítás egészen jó! Belépődíj ellenében fizetünk az élelemért, amivel a saját állataikat etetjük és közben remekül szórakozunk! Win-win-win! Részünkről sokkal szívesebben nézegetünk így állatokat, mint a porondon labdával bohóckodva. Reméljük nem csak egynyári szenzációról van szó, hiszen még rengeteg a lehetőség ebben a koncepcióban!

A park honlapja (időpontfoglalás): Safari Park  - új cím: Nagykőrös





















További élménybeszámolók