Málta, strandok

Málta a rengeteg kulturális látnivaló mellett a pihenni vágyóknak is remek alternatíva. Bár majdnem minden városkában van lehetőség a tengerben fürdőzni, a partok leginkább sziklásak: stégről vagy a sziklákról bemászva lehet bejutni a vízbe. Ez azonban kisgyerekes családoknak nem megfelelő, nekik csak a homokos, lassan mélyülő strandok jelentenek igazi alternatívát. Ilyen is van Máltán, azonban ezek jellemzően a sziget Gozó felőli végén találhatóak, el kell buszozni hozzájuk.  Mindkét máltai utazásunk alkalmával a alábbi két strandot próbáltuk ki:
1. Golden Bay:
Sokak szerint ez a legjobb Máltán. A strand elhelyezkedése nagyon látványos, az öblöt minden oldalról dombok veszik körül, igazán fotogén :)) Itt forgatták a Trója című filmet Brad Pittel. Mi viszont nem szerettük: viszonylag rövid, így zsúfolt is. Ottjártunkkor a víz koszos volt, hínáros az alja és a partra sodort növényeket sem szállították el. Egyszer azért mindenképpen érdemes meglátogatni, remek fotókat lehet készíteni.
Tömegközlekedéssel odajutni nem bonyolult, Bugibbából a 223-as busz 20 percenként jár.


2. Mellieha Bay:
A kedvencünk. Egy hatalmas öböl, több kilométer hosszú beach, homokos, lassan mélyülő. Ideális a pici gyerkőcöknek. A víz kristálytiszta és mivel elég sekély, így kellemesen langyos is. A parton lehet napágyat és napernyőt bérelni (2 ágy + 1 ernyő: 8 EUR/nap). Van WC, öltöző és kedvező árú büfé. Mivel nagyon hosszú a strand, így a tömeg is eloszlik, nem zsúfolt. Lehet jetski-zni, ejtőernyőzni, van vízi vidámpark. 
Rengeteg buszjárat van ide Bugibbából (223), Sliemmából és Vallettából is. Tipp: a strand melletti úton több buszmegálló is van. Nem érdemes az elsőnél leszállni, mert visszafelé addigra megtelik a busz és nem áll meg, így van, hogy csak a második, harmadik járatra fér fel az ember.
Fentieken túl persze vannak még strandok Máltán, de azokról nincs személyes tapasztalatunk, így véleményezni sem tudjuk őket.

Minden bejegyzésünk Máltáról
Ha tetszett a cikk, lájkold facebook oldalunkat, hogy ne maradj le a friss akciókról: fb.com/anetkukaca


Booking.com