Málta, Popeye VillageMálta északnyugati részén, Mellieha-tól kb. 2 km-re található az egyedülálló filmes látványosság, a Popeye Village. Itt forgatták 1980-ban, Robin Williams főszereplésével a Popeye című filmet. A Popeye falu, vagy más néven Sweethaeven Village felépítésén 1979 júniusától az év végéig 165 munkás dolgozott, rengeteg holland és kanadai faanyagot, 8.000 tonna szöget és 7.500 liter festéket használtak fel, összesen 19 házikót építettek fel. A terv az volt, hogy a forgatás után lebontják, de szerencsére ezt nem tették meg, hanem élményparkká alakították át. Így ez lett Málta egyik legnépszerűbb családi látványossága.

Ha nincs bérelt autónk, akkor a 101-es busszal tudunk idejutni Mellieha vagy a Golden Bay felől. A busz sajnos csak óránként jár, így a bátrabbak gyalog is nekivághatnak az útnak Melliehától. Mi is így tettünk, mert az orrunk előtt ment el a busz. Az út gyakorlatilag nyíl egyenes és nincs árnyék, ezért vízzel és fejfedővel mindenképpen készüljön, aki nyáron látogat oda.


A belépő főszezonban felnőtteknek 15,5 EUR, 3-12 éves gyerekeknek 12,5 EUR. A belépő tartalmazza a park teljes használatát, valamint egy kb. 20 perces csónaktúrát, 1-1 képeslapot és a felnőtteknek egy kis pohár puncsbort. A gyerekek még egy órát játszhatnak a parkoló mellett található hatalmas játszóházban is.


A park nagyon szép, gondozott állapotban van, tényleg olyan, mintha a filmben lennénk. Találkozhatunk élőben Popeye-el, Olive-vel és a többi szereplővel. Animációs foglalkozásokon (pl. filmforgatás) vehetünk részt, minigolfozhatunk, a film történetéről olvashatunk érdekességeket. Arcfestés, lufihajtogatás, logikai játékok szintén ingynesen igénybe vehetőek. A falu végén, a dombtetőn van két medence: egy nagyon szépen kialakított csúszdás gyerekmedence és kicsi felnőttmedence.


Miután bejártuk a falut, menjünk le a partra, mert a saját strandon, árnyékolt napágyakon pihenhetünk, beúszhatunk a napozószigetekre vagy a vízben kialakított trambulinokhoz és vízi vidámparkhoz. Itt a felnőttek is igen jól szórakozhatnak :))


A Popeye Village családosoknak mindenképpen kötelező program Máltán, de felnőtteknek is erősen ajánlott!

További bejegyzéseink Máltáról
Ha tetszett a cikk, lájkold facebook oldalunkat, hogy ne maradj le a friss akciókról: fb.com/anetkukaca


________________________________________A nagy utazós bankkártya teszt: Curve, Revolut, Transferwise - saját bőrünkön próbáltuk ki, hogy melyik kártyát éri meg használni, hogy a lehető legtöbbet spóroljunk az árfolyamváltásokon.