Ez volt 2017



Ismét elérkezett az év végi számvetés ideje: 2017-ben sem lankadt az utazási szenvedélyünk: idén elsősorban a távolabbi, Európán kívüli helyekre koncentráltunk. Így jutottunk el összesen 9 külföldi országba, amelyek közül négyben (Izland, Bahama-szigetek, Kazahsztán, Kanada) most jártunk először. Ezidáig összesen 50 országot kaparhattunk le a kaparós térképünkről.


Utazásaink alkalmával összesen 16-szor szálltunk repülőre és 42.958 km-t tettünk meg odafenn, vagyis idén is sikerült a Földet "körberepülnünk". A repüléseink során először utaztunk fapados légitársasággal Amerikába, először kaptunk a repülő késése miatt pénzvisszatérítést, valamint először utaztunk a Boeing legújabb repülőgépén, a B-787 Dreamliner-en, ráadásul egy jó kis errorfare-nek köszönhetően.
A repülések mellett idén először jutottunk el egy luxus óceánjáró fedélzetére, ami nagyon bejött és várjuk az újabb lehetőséget, hogy olcsón hajóra szállhassunk.

2017-ben összesen 12 szállodában (beleértve a hajót is) 35 éjszakát töltöttünk. A szállodákat elsősorban booking.com-on foglaltuk, de igen kellemetlen szituációba kerültünk miattuk, amiről majd jövő év elején részletesen írunk.

Célunk 2018-ra: jövőre már 10 éve lesz, hogy nem jártunk Afrikában, így mindenképpen szeretnénk újra a fekete kontinens területére lépni. További terveink még képlékenyek, majd meglátjuk, milyen errorfare-eket sikerül megcsípnünk 😉

BÚÉK 2018!


facebook.com/anetkukaca