Létezik 26 Ft-os repülőjegy?


Jelen esetben sajnos nem. A fenti képet a Ryanair weboldaláról mentettük le a tegnap esti repülőjegy-vadászatunk közben. Időről-időre feltűnnek ehhez hasonló, irreálisan olcsó repülőjegyek az ír fapados oldalán. Azonban nem elárazott jegyről van szó, hanem egy programozási hibáról, ugyanis a kosárba helyezéskor már a "rendes" ár látszódik és az közel sem ennyi. Ilyenkor az történik (véleményünk szerint), hogy az euróban kiírt összeghez forintot, mint valutát társít a rendszer, de még a fizetés előtt javítja magát, vagyis nem vásárolhatunk ennyiért, bármennyire is szeretnénk. Így lesz az optikailag 38 + 26 Ft-os retúr Budapest - Velence repülőjegyből 18.598 forintos fizetendő ár. Az meg már nem akkora biznisz.


Általánosságban elmondható, hogy mindkét nagy ultra-fapados légitársaság (Wizzair, Ryanair) egyirányú jegyárai 3.000 Ft környékén kezdődnek. A Wizzairnél 2.990 Ft a legolcsóbb ár, a Ryanair esetében pedig pár forinttal háromezer felett. Ha ennyiért találunk a kiszemelt úticélunkra jegyet, akkor azt nyugodtan vegyük meg, mert olcsóbb nem lesz. Ezen árak alá csak nagyon-nagyon ritkán, extrém nagy akciókor mennek és jellemzően pár perc alatt el is fogy az a néhány jegy, nem érdemes erre várni.

A fapadasoknál, mint ahogy a normál légitársaságoknál is előfordulnak ugyanakkor számítógépes, vagy emberi hibából adódóan hihetelen olcsó, elárazott repülőjegyek. Többek között ezért jutottuk el 57.000 Ft-ból New Yorkba. Az errorfare jegyekről és az utazásunkról bővebben ebben a cikkünkben olvashattok.

Az elmúlt egy évben ezek az errorfare ajánlatok voltak elérhetőek: megnézem (már egyik sem működik) 

Máshogyan is tudjuk jelentősen csökkenteni a repülőjegyre költött összeget. Ez azonban csak az utazás után derül ki, kell hozzá egy jókora adag szerencse vagy balszerencse (nézőpont kérdése) és tisztában kell lennünk a jogainkkal. Így jutottuk el Miamiba 28.000 Ft-ért. Ismerd meg a lehetőségeidet!