Felfüggeszti olaszországi járatait a WizzAir!!!


A WizzAir weboldalán kivették a foglalási rendszerből az olaszországi járatokat 2020. március 10. és április 4. között, azokra nem lehet jegyet vásárolni. A törölt járatokra jeggyel rendelkezőkkel valószínűleg a WizzAir felveszi a kapcsolatot és visszakapják a jegy árát vagy átfoglalhatnak egy későbbi időpontban induló járatra.

Törölt járatok Budapestről: Bari, Bologna, Catania, Milánó (MXP), Nápoly, Róma (FCO)

Debrecenből egyelőre még foglalható a milánói járat, de várhatóan azt is hamarosan törlik. A Bécsből induló olasz járatokat is felfüggesztették!
A Ryanair (egyelőre) nem tett hasonló intézkedéseket.


A WizzAir hivatalos közleményt is kiadott:

„A Wizz Air valamennyi útvonalán folyamatosan nyomon követi a jegyek iránti igény alakulását, és úgy döntött, hogy a kereslet visszaesése miatt a március 11-től április 2-ig tartó időszakban csökkenti egyes, többek között olaszországi úti célokra közlekedő járatainak sűrűségét. A légitársaság ugyanakkor nem függeszti fel ezeket az útvonalakat, nem törölte minden, ezekere az úti célokra üzemeltetett járatát, csökkentett kapacitással továbbra is közlekedik ezekre az úti célokra.

Az érintett utasokat legkésőbb 15 nappal az indulás előtt e-mailben értesítjük járatuk törléséről, és választhatnak, hogy elfogadják az ingyenesen, más dátumra felajánlott átfoglalást, visszakapják az eredeti viteldíj 100 százalékát, illetve WIZZ számlán történő jóváírás formájában a 120 százalékát. Mivel a járattörlésről legkésőbb 14 nappal az indulás előtt értesítjük az érintett utasokat, az 2004/261/EK rendelet értelmében ezen felüli kompenzációra nem jogosultak.”

_________________________________________



💳 Pénzügyek az utazás alatt: a nagy utazós bankkártya teszt: Curve, Revolut, Transferwise - saját bőrünkön próbáltuk ki, hogy melyik kártyát éri meg használni, hogy a lehető legtöbbet spóroljunk az árfolyamváltásokon.