Tíz euróért bárkit elrepít a Finnair a lappföldi Mikulás otthonába!

 

A Finnair finn nemzeti légitársaság 10 euróért olyan virtuális repülőjáratokat kínál, amelyekkel bárki meglátogathatja az igazi Mikulást Lappföldön, és közben jótékonykodhat is.

A légitársaság ma (december 30-án) magyar idő szerint 13:00 és 20:00 órakor "kanapéjáratot" indít, amellyel a Mikulás otthonába, Rovaniemibe repíti utasait a virtuális valóság technika segítségével. A 360 fokos élményt kínáló Mikulás-járatokon a világ valósághű megjelenítéséhez az Unreal Engine 3D-s grafikai programot használják.

A virtuális beszálláshoz szükség van egy számítógépre vagy telefonra, amelynek segítségével bárki megélheti, milyen kényelmes is lehet a repülés egy A350-es fedélzetén, ráadásul a business osztályon. A legjobb élmény érdekében a légitársaság – amely a Mikulás hivatalos légitársasága – azt ajánlja az „utasoknak", hogy egy VR-fejhallgatót is használjanak.

A 30 perces virtuális repülés során Helsinkitől Lappföldre bárki élvezheti az aurora borealis, vagyis az északi fény látványát, gyönyörködhet a hulló csillagokban, és az északi sarkkörön átkelve eljuthat Mikulásfalvára.

A Finnair oldalán megvásárolható virtuális repülőjegy ára 10 euró, de a légitársaság a teljes bevétellel az UNICEF munkáját támogatja a Covid-19 járvány által hátrányosan érintett gyerekek megsegítésére.


Fotó: Finnair
Forrás: Turizmus.com

_______________________________________


🏨 Hotel árösszehasonlító ← válaszd ki a legolcsóbb oldalt és ott foglalj szállást

🏨 Booking.com szállások  ← a legnagyobb szállásfoglaló oldal, magyar nyelvű ügyfélszolgálattal

🏨 Airbnb 12.000 Ft-os kupon új regisztrálóknak  ← ha kiadó lakásokat, apartmanokat keresel 

✈  Fapados kézipoggyász tudnivalók ← az ingyenes kézipoggyász a Ryanairnél 40 * 20 * 25 cm, a Wizzairnél 40 * 30 * 20 cm méretű, de az ördög a részletekeben rejlik! Ne fizess méregdrága pótdíjat a repülőtéren, inkább készülj fel és csak a Neked legoptimálisabb csomagmennyiséget vásárold meg! A cikkben a legtöbb fapados légitársaság kézipoggyász szabályzatát megtalálod egy helyen.

💳 Pénzügyek az utazás alatt: a nagy utazós bankkártya teszt: Curve, Revolut, Transferwise - saját bőrünkön próbáltuk ki, hogy melyik kártyát éri meg használni, hogy a lehető legtöbbet spóroljunk az árfolyamváltásokon.

📸 Fotós felszerelésünk, kütyük utazáshoz 2020-ban ← ezeket az eszközöket visszük magunkkal az utazásainkra. Cél a könnyű hordozhatóság és a sokoldalú felhasználhatóság.

💰 Keress pénzt az utazásaiddal: csatlakozz és online vásárlásaiddal keress pénzt! Vásárlásaid után bizonyos százalékot visszakapsz nagyon sok webshop esetében (pl. booking.com, agoda, aliexpress, orsay...) Tipp: töltsd le a böngésző-bővítményt, hogy emlékeztessen a kedvezményre, amikor az adott webshopba látogatsz. Bonusway