Hogyan utazhatunk Brexit után az Egyesült Királyságba?


2021. január 1-től az Egyesült Királyság nem tagja az Európai Uniónak. A turizmus.com összegyűjtötte, hogy magyar állampolgárok mostantól milyen feltételekkel tudnak belépni az ország területére, és mikor szükséges vízumot igényelniük a Brexit-szabályok értelmében.


A legofntosabb tudnivalók turisták számára:

- Szabadidős céllal a magyar beutazók továbbra is vízummentesen léphetnek be az Egyesült Királyság területére, amennyiben legfeljebb 6 hónapot töltenek el az országban.

- A beutazáshoz 2021. szeptember 30-ig lehet használni az Európai Unió területén kiállított személyi igazolványt, mint úti okmányt, ettől kezdődően azonban kizárólag útlevéllel léphetünk majd be az Egyesült Királyság területére.

- Továbbra is vezethetünk a Magyarországon kiállított vezetői engedéllyel az Egyesült Királyság területén.

- Az európai egészségkártya már nem érvényes a szigetországban a Brexit szabályok értelmében, hiszen az Egyesült Királyság nem tagja az Európai Uniónak. Fontos, hogy rendelkezzünk utasbiztosítással, melyet az utazás megkezdése előtt kötünk.


Részletes információk:

Turizmus.com

Magyarország Londoni Nagykövetsége


_____________________________________________


✈  Fapados kézipoggyász tudnivalók ← az ingyenes kézipoggyász a Ryanairnél 40 * 20 * 25 cm, a Wizzairnél 40 * 30 * 20 cm méretű, de az ördög a részletekeben rejlik! Ne fizess méregdrága pótdíjat a repülőtéren, inkább készülj fel és csak a Neked legoptimálisabb csomagmennyiséget vásárold meg! A cikkben a legtöbb fapados légitársaság kézipoggyász szabályzatát megtalálod egy helyen.


💳 Pénzügyek az utazás alatt: a nagy utazós bankkártya teszt: Curve, Revolut, Transferwise - saját bőrünkön próbáltuk ki, hogy melyik kártyát éri meg használni, hogy a lehető legtöbbet spóroljunk az árfolyamváltásokon.

📸 Fotós felszerelésünk, kütyük utazáshoz 2020-ban ← ezeket az eszközöket visszük magunkkal az utazásainkra. Cél a könnyű hordozhatóság és a sokoldalú felhasználhatóság.

💰 Keress pénzt az utazásaiddal: csatlakozz és online vásárlásaiddal keress pénzt! Vásárlásaid után bizonyos százalékot visszakapsz nagyon sok webshop esetében (pl. booking.com, agoda, aliexpress, orsay...) Tipp: töltsd le a böngésző-bővítményt, hogy emlékeztessen a kedvezményre, amikor az adott webshopba látogatsz. Bonusway