Titkos látnivaló: elhagyott An-2 repülő Algyőn


Tavaly bemutattunk két elhagyott, lepusztult An-2 repülőgépeket, amelyek egy domaszéki tanyán várják a sorsukat. Most pedig egy sokkal jobb állapotú, katonai zöld színű An-2-re bukkantunk, mégpedig egy könnyen megközelíthető helyszínen, Szegedtől pár kilométerre, Algyőn, a Levendula Hotel mögötti üres területen. 

A gép története: A korábban HA-MBP lajstromjelet viselő Ancsa 1976-tól 2010-ig teljesített mezőgazdasági szolgálatot, majd Gyomaendrődön leállították. A gép szerencsére elkerülte a pusztulást, ugyanis új gazdái felújíttatták kiállítható állapotúra: elöregedett vásznai helyett időtálló lemezborítást kapott. Motorja ugyan nem üzemképes, de valamennyi műszer hiánytalanul megtalálható benne, így a gép a legapróbb részletekig minden szükséges alkatrésszel rendelkezik. Festésével a második magyar An-2-es, a jelenleg a németországi Sinsheimben kiállítva őrzött  HA-ANB előtt kívántak tisztelegni, ezért a gép korabeli katonai fényezést és 05-ös oldalszámot kapott, mivel az eredeti példány is repült ezzel a külsővel, ráadásul annak idején Algyőn is megfordult ejtőernyős-ugratás céljából.






Különleges szálláshelyek Magyarországon



💳 Pénzügyek az utazás alatt: a nagy utazós bankkártya teszt: Curve, Revolut, Transferwise - saját bőrünkön próbáltuk ki, hogy melyik kártyát éri meg használni, hogy a lehető legtöbbet spóroljunk az árfolyamváltásokon.



💰 Keress pénzt az utazásaiddal: csatlakozz és online vásárlásaiddal keress pénzt! Vásárlásaid után bizonyos százalékot visszakapsz nagyon sok webshop esetében (pl. booking.com, agoda, aliexpress, orsay...) Tipp: töltsd le a böngésző-bővítményt, hogy emlékeztessen a kedvezményre, amikor az adott webshopba látogatsz. Bonusway



🍔 Enni kell:       Wolt -1.000 Ft         Netpincér -1.000 Ft         Munch - ételmentők