WizzAir új útvonalak - nem örülünk!

 


Az az érzésünk, hogy a WizzAir mostanában látványosan kerüli Magyarországot! Az idei évben eddig 14 alkalommal volt járatbejelentésük, ebből csupán egy érintette hazánkat (Bp-Kréta, Debrecen-Szantorini), de a bécsi bázis sem járt jobban az egy új Krétájával. Irigykedve nézzük, hogy mennyi új járat jut a balkánra, vagy éppen Lengyelországba, Olaszországba. 

Alkalmazkodva a rövidtávú poszt-korona igényekhez, az új járatok zöme nyaralójárat, kivéve az olasz belföldi és a most terjeszkedő Abu-Dhabi bázis járatait. Tény, hogy nyaralójáratból Budapest és Bécs is jól áll, de ha a jelenlegi Wizz hálózatból kívánhatnánk magunknak, akkor Madeirát, Antalyát, Sharm El Sheikh-et és több Kanári-szigeteki járatot szeretnénk látni a listán!

Tudván, hogy a bejelentések ütemében nem érkeznek új repülőgépek, ezért a Wizz a jelenlegi bázisairól csoportosítja át a gépeit az új járatok kiszolgálására. Ez pedig nem jó hír, ha a ferihegyi bázis is elveszít 1-2 gépet és azok megvetik a lábukat az új helyükön és jobban termelnek, mint korábban. Akkor bizony azok ott is maradnak! 

Fenti egyenletben egyelőre túl sok az ismeretlen, kiszámíthatatlan körülmény. A korona jó eséllyel hatással lesz még a nyári menetrendre is, lesznek korlátozások és járattörlések. Nagy szégyen lenne, ha nem sikerülne a védettségi igazolvány rendszert összehangolniuk az országoknak és ez is akadályozná az utazást. Valószínűleg nem a déli államokon fog múlni, nekik kell a turista, többen bejelentették már, hogy nyitnak és mindenkit várnak.

Másik gond a Wizz érthetetlen árazása. Minden jegy ára az egekben, egy kisebb vagyont kell kifizetni, ha egy család látni szeretné a tengert. Aki merne foglalni, egyelőre az is kivár és bízik benne, hogy lesz ez még olcsóbb is!

Az idén bejelentett új járatok:

                            


___________________________________


✈ Segítünk spórolni: WizzAir tippek és trükkök

✈  Fapados kézipoggyász tudnivalók ← az ingyenes kézipoggyász a Ryanairnél 40 * 20 * 25 cm, a Wizzairnél 40 * 30 * 20 cm méretű, de az ördög a részletekeben rejlik! Ne fizess méregdrága pótdíjat a repülőtéren, inkább készülj fel és csak a Neked legoptimálisabb csomagmennyiséget vásárold meg! A cikkben a legtöbb fapados légitársaság kézipoggyász szabályzatát megtalálod egy helyen.

💳 Pénzügyek az utazás alatt: a nagy utazós bankkártya teszt: Curve, Revolut, Transferwise - saját bőrünkön próbáltuk ki, hogy melyik kártyát éri meg használni, hogy a lehető legtöbbet spóroljunk az árfolyamváltásokon.

💰 Keress pénzt az utazásaiddal: csatlakozz és online vásárlásaiddal keress pénzt! Vásárlásaid után bizonyos százalékot visszakapsz nagyon sok webshop esetében (pl. booking.com, agoda, aliexpress, orsay...) Tipp: töltsd le a böngésző-bővítményt, hogy emlékeztessen a kedvezményre, amikor az adott webshopba látogatsz. Bonusway