LIME bérelhető elekromos rollerek már Szegeden is! 900 Ft ajándékba!


Budapest után Szegeden kezdi meg négyhónapos tesztüzemét a LIME, a világ egyik legnagyobb közösségi roller kölcsönzője. Az e-rollerek új lehetőséget kínálnak a felhasználóknak a hagyományos közlekedési eszközök használata előtti és utáni első és utolsó kilométerek gyors, környezetbarát megtételére. A szolgáltatás a világ nagyvárosaiban a meglévő közlekedési szolgáltatásokat kiegészítve, kényelmes és gyors mobilitási lehetőséget kínál akár a munkába járás, akár a szabadidős programokhoz kapcsolódó utazáshoz.

A Lime használatához egy mobil applikációt kell telepíteni, amelyen keresztül egyszerűen megtalálható a hozzánk legközelebbi roller. A rajta található QR-kód beolvasásával pedig feloldhatjuk, és már lehet is gurulni vele célunkhoz, ahol az alkalmazáson keresztül biztonságosan le is zárhatjuk. Minden felnőtt saját felelősségére használhatja az eszközöket, ami a biciklizéshez hasonlítható és természetesen a rollereseknek is be kell tartania a KRESZ előírásait.

A Lime csapata a budapesti tapasztalatokat figyelembe véve alakította ki az úgynevezett „piros” és „zöld” zónákat Szegeden, azaz, hogy hol szabad és hol tilos parkolni a rollerekkel. Így például a Dugonics téren, a Kárász utcán vagy a Széchenyi téren nem lehet ott hagyni használat után a rollereket, de akár a Vadasparkhoz, a Mátyás térre vagy a Fűvészkertig is elgurulhatunk. Ahol a kerékpáros közlekedés nincs megengedve, ott a rollerek sebességét automatikusan lassítja a rendszer.


A próbaidőszak Szeged napján, május 21-én kezdődik, amikor elsőre kétszáz rollert helyeznek ki a belvárosba. A felhasználási adatok és a visszajelzések alapján akár a zónák határat, akár a felvevő pontok, azaz hotspot-ok helyét és számát is változtatni lehet. A négy hónapos próbaidőszak után a város vezetése a lakossági észrevételek figyelembevétele mellett dönt arról, hogy maradjon-e ez a szolgáltatás a városban. 

Lime árak: kioldási díj: 250 Ft, a használat percdíja: 50 Ft.

900 Ft ajándékba a kipróbáláshoz vagy promókód: RVI6QPY 


__________________________________


🏨 Booking.com szállások  ← a legnagyobb szállásfoglaló oldal, magyar nyelvű ügyfélszolgálattal

✈  Fapados kézipoggyász tudnivalók ← az ingyenes kézipoggyász a Ryanairnél 40 * 20 * 25 cm, a Wizzairnél 40 * 30 * 20 cm méretű, de az ördög a részletekeben rejlik! Ne fizess méregdrága pótdíjat a repülőtéren, inkább készülj fel és csak a Neked legoptimálisabb csomagmennyiséget vásárold meg! A cikkben a legtöbb fapados légitársaság kézipoggyász szabályzatát megtalálod egy helyen.

💳 Pénzügyek az utazás alatt: a nagy utazós bankkártya teszt: Curve, Revolut, Transferwise - saját bőrünkön próbáltuk ki, hogy melyik kártyát éri meg használni, hogy a lehető legtöbbet spóroljunk az árfolyamváltásokon.

💰 Keress pénzt az utazásaiddal: csatlakozz és online vásárlásaiddal keress pénzt! Vásárlásaid után bizonyos százalékot visszakapsz nagyon sok webshop esetében (pl. booking.com, agoda, aliexpress, orsay...) Tipp: töltsd le a böngésző-bővítményt, hogy emlékeztessen a kedvezményre, amikor az adott webshopba látogatsz. Bonusway


❗ Az árak a publikáció idejében érvényesek, ne maradj le róluk, like-old Facebook oldalunkat és kapcsold be az értesítéseket!