Új Wizz járat Budapestről: MADEIRA! Legolcsóbb időpontok!

 

 

A téli menetrend beköszöntével (október 30-tól) a Wizz Air Budapestről repül a gyönyörű portugál szigetre, Madeirára. A járatok hetente kétszer (csütörtökön és vasárnap) indulnak majd. 

Legolcsóbb retúrjegy 56.080 Ft (WDC tagoknak), több időpontban is! Pl.: nov. 6-10, nov. 6-13, nov. 27-dec. 4, dec. 4-11, dec 11-18, jan. 22-29. 


Madeira a vulkáni eredetű Madeira-szigetek legnagyobbika az Atlanti-óceánban, Lisszabontól 978 km-re. Az Afrikai lemezen fekszik, de Porto Santóval együtt politikailag és kulturálisan Európához tartozik mint Portugália autonóm régiója.

Madeira, az örök tavasz szigete fő nevezetessége a levadák (öntözőcsatornák) hálózata. A fő csatornák több szinten, kiváló túralehetőséget kínálva húzódnak végig főleg a sziget teljes nyugati és délkeleti részén. Egy részük sziklákba vájt alagutakban fut. A sziget sziklás, illetve kavicsos partjai strandolásra nem igazán kedvezőek, de például Porto Moniz lávamedencéi igen ötletesek. A sziget egyetlen pici, természetesen homokos öble Caniçal közelében a Prainha nevű strand. Calhetánál mesterségesen alakítottak ki homokos partot. Calheta közelében találhatók a Szent Lőrinc-fok kopár sziklái.

További látnivalók:
- Funchal fő látnivalói a botanikus kertek;
- Monte fő nevezetességei a Miasszonyunk temploma (itt temették el IV. (Boldog) Károlyt, az utolsó magyar királyt) és a Szeplőtelen fogantatás kápolnája;
- A sziget északnyugati részén még láthatók az egykori babérlombú erdők maradványai;
- São Vicente mellett az egykori tűzhányó lávabarlangjait nézhetjük meg;
- Camacha fő érdekessége a kosárfonó múzeum;
- a sziget második legmagasabb csúcsa, a Pico de Areeiro lábához közút vezet.  (Forrás: Wikipedia)


🏨 Madeira olcsó szállások - Booking.com  ← a legnagyobb szállásfoglaló oldal, magyar nyelvű ügyfélszolgálattal


✈ WizzAir tippek és trükkök  ← segítünk spórolni (WDC tagság, poggyász, ülőhely, stb.)

✈  Fapados kézipoggyász tudnivalók ← az ingyenes kézipoggyász a Ryanairnél 40 * 20 * 25 cm, a Wizzairnél 40 * 30 * 20 cm méretű, de az ördög a részletekeben rejlik! Ne fizess méregdrága pótdíjat a repülőtéren, inkább készülj fel és csak a Neked legoptimálisabb csomagmennyiséget vásárold meg! A cikkben a legtöbb fapados légitársaság kézipoggyász szabályzatát megtalálod egy helyen.

💳 Pénzügyek az utazás alatt: a nagy utazós bankkártya teszt: Curve, Revolut, Transferwise - saját bőrünkön próbáltuk ki, hogy melyik kártyát éri meg használni, hogy a lehető legtöbbet spóroljunk az árfolyamváltásokon.

✅ Konzuli szolgálat  hiteles tájékoztatás a beutazási feltételekről

❗ Az árak a publikáció idejében érvényesek, ne maradj le róluk, like-old Facebook oldalunkat és kapcsold be az értesítéseket!