Egzotikus! Szaud-Arábia WizzAirrel 36.680 Ft-ért!

 


2023-ban három Szaud-Arábiai városba is indít járatokat a WizzAir Budapestről:

Rijád (Riyadh, nevének jelentése: „A kertek”) Szaúd-Arábia fővárosa és legnagyobb városa, valamint Rijád tartomány székhelye. Az Arab-félsziget közepén, Nedzsd területén fekszik, egy három vádi (Hanifa, Ajszan és al-Bathá) által közrefogott fennsíkon. A Szaúd-dinasztia 1824-ben választotta székhelyéül. 1881-ig maradt a Szaúdok uralma alatt, s ekkor a Rasíd-dinasztiáé lett a Nedzsd feletti hatalom. Azonban Ibn Szaúdnak 1902-ben sikerült visszaszereznie Rijádot, aztán innen 1930-ra meghódította az egész Arab-félszigetet. 1932-ben, amikor kikiáltották az egységes Szaúd-arábiai Királyságot, Rijádot tették meg fővárosnak.

Dzsidda (Jedda, Jiddah) szaúd-arábiai város a Vörös-tenger partvidékén. Az ország nyugati részének legnagyobb, az országban Rijád, a főváros utáni második legnépesebb városa. Lakosainak száma az elővárosokkal együtt megközelíti a négymilliót. A közép-keleti ország kereskedelmi központjának tartják Délnyugat-Ázsia leggazdagabb városát.
Dzsiddától 67 km található Mekka, így érdemes a két város meglátogatását összekapcsolni, de csak ha hithű muszlimok vagyunk, egyéb esetben nem juthatunk be! Mekka (teljes nevén: Makkah al-Mukarramah) város Szaúd-Arábia nyugati részén, a Vörös-tenger-től 80 kilométerre. Mekka Mohamed próféta szülőhelye, ezért a muszlim hitűek első számú zarándokhelye. A Korán szerint minden muszlim hívőnek életében – ha módja van rá – legalább egyszer el kell zarándokolnia Mekkába.

Dammám város Szaúd-Arábiában, a Keleti tartomány (ash-Sharqiyya) székhelye. A Perzsa-öböl partján fekszik, Bahreinnel átellenben. Kis halászfaluból fejlődött jelentős közigazgatási és ipari központtá. Lakossága 1 millió fő volt 2010-ben[2] amivel az ország 5. legnagyobb városa. A hozzá csatlakozó Dhahran és Khobar városokkal több mint 4 milliós konurbációt alkot.


A legolcsóbb időpontok:

⏰ Időpont: 2023. január 9-16. (hétfő-hétfő) Legelső járat! Az ár sok időpontban ennyi!

✈ Repülőjegy: Budapest ⇄ Rijád: 36.680 Ft (WDC tagoknak) Foglalás a Wizzair weboldalán


⏰ Időpont: 2023. március 19-21. (kedd-kedd) Forma-1 idején! Az ár sok időpontban ennyi!

✈ Repülőjegy: Budapest ⇄ Dzsidda: 36.680 Ft (WDC tagoknak) Foglalás a Wizzair weboldalán


⏰ Időpont: 2023. április 20-27. (csütörtök-csütörtök) Legelső járat! Az ár sok időpontban ennyi!

✈ Repülőjegy: Budapest ⇄ Damman: 36.680 Ft (WDC tagoknak) Foglalás a Wizzair weboldalán



🏨 Szaud-Arábia olcsó szállások - Booking.com  ← a legnagyobb szállásfoglaló oldal, magyar nyelvű ügyfélszolgálattal


✈ WizzAir tippek és trükkök  ← segítünk spórolni (WDC tagság, poggyász, ülőhely, stb.)

✈  Fapados kézipoggyász tudnivalók ← az ingyenes kézipoggyász a Ryanairnél 40 * 20 * 25 cm, a Wizzairnél 40 * 30 * 20 cm méretű, de az ördög a részletekeben rejlik! Ne fizess méregdrága pótdíjat a repülőtéren, inkább készülj fel és csak a Neked legoptimálisabb csomagmennyiséget vásárold meg! A cikkben a legtöbb fapados légitársaság kézipoggyász szabályzatát megtalálod egy helyen.

💳 Pénzügyek az utazás alatt: a nagy utazós bankkártya teszt: Curve, Revolut, Transferwise - saját bőrünkön próbáltuk ki, hogy melyik kártyát éri meg használni, hogy a lehető legtöbbet spóroljunk az árfolyamváltásokon.

✅ Konzuli szolgálat  hiteles tájékoztatás a beutazási feltételekről

❗ Az árak a publikáció idejében érvényesek, ne maradj le róluk, like-old Facebook oldalunkat és kapcsold be az értesítéseket!