Rio de Janeiro (3. rész)




Riói tartózkodásunk következő napjára két látványosság megtekintését terveztük: a Cukorsüveg hegyet és a Copacabana erődöt.
A Cukorsüveg hegy (Pão de Açúcar) a Krisztus szobor mellett Rió másik ikonikus látnivalója. Néhányan tévesen úgy gondolják, hogy a Krisztus szobor a Cukorsüveg hegyen van, de ez nem igaz. Viszont mindkettőről csodálatosan látszik másik :))

Reggeli után taxival vettük az irányt a Pão de Açúcar hegy lábához, ahonnan a felvonó indul a hegyre.
A Bondinho, azaz a drótkötélvasút ára kb. 6.000 Ft/fő, amely egyben a belépőt is tartalmazza. A felvonó két lépcsőben jut fel a hegyre, ugyanis át kell szállni a Morro da urca hegyen. Itt kiállítás van a drótkötélvasútról, éttermek és kilátóteraszok. A második kabinozás után jutunk fel a Cukorsüvegre, ahonnan aztán gyönyörű kilátás tárul elénk, valamint túrázhatunk egyet a hegy oldalán, az esőerdőben. A szerencsésebbek itt is találkozhatnak vadon élő majmokkal, de sajnos nekünk nem jöttek elő.




A délután további részében a Forte de Copacabana erődhöz taxiztunk, ahol kb. 500 Ft-os belépő fejében megtekinthettük a történelmi és katonai múzeumot, illetve a XX. század elején épült, a tengerbe nyúló katonai bunker tetejéről rácsodálkozhattunk a Copacabana látványára.



A programok után még belefért a napba egy kis fürdőzés a szálloda tetején található medencében is :)
A következő napunkat teljes egészében a strandon töltöttük, hogy felkészüljünk a 12 órás hazarepülésünkre.

A repülőn a kislányom a Rio című mesét nézte, de mi is elégedetten nyugtáztuk, hogy a rajzfilmben szereplő helyszínek nagy részét az elmúlt napokban sikeresen körbejártuk :)) Dél-Amerika többé már nem csak álom!

Utolsó pillantás Rióra a reptérről:


Hasznos linkek:
Repülőjegy kereső: https://goo.gl/kFE5wN
Szállások Rióban: http://goo.gl/iHZQUz


További post-ok: 
Rió 1: odaút, Copacabana 
Rió 2: Krisuztus szobor, belváros 
Rió 3: Cukorsüveg, Copacaba erőd
Összes egyben
Ha tetszett a cikk, lájkold facebook oldalunkat, hogy ne maradj le a friss akciókról: fb.com/anetkukaca

Booking.com