Durva WizzAir törlés: csak 12 járat marad (a korábbi 70-ből)!

 


A Wizz reagált a szeptember 1-től bejelentett határzárra: durván törölte a budapesti járatokat! A járattörlések két hét múlva, szeptember második hetében lépnek életbe, hogy a lehető legkevesebb kompenzációt kelljen fizetnie a légitársaságnak. (Szerintünk vis maior-ra hivatkozva senkinek nem akarnak kártérítést fizetni.) A jelenleg foglalható menetrendjük alapján csak 12 útvonalat tartanak meg, azokat is jelentősen ritkított járatsűrűséggel: Dortmund, Málta, Brüsszel Charleroi, Varsó Chopin, Milánó Malpensa, Eindhoven, London Luton, Athén, Stockholm Skavsta, Bázel-Mulhouse-Freiburg, Berlin Schönefeld, Larnaca. Várhatóan októberben, vagy a határzár végén állhat vissza a korábbi menetrend. A vírus előtti időszakban több, mint 70 járata volt a rózsaszín fapadosnak Budapestről, ennek az eléréséhez még sok időre van szükség. Nagyon bízunk benne, hogy a most leállított budapesti repülőinek nem talál máshol olyan jó helyet a Wizz, hogy ne akarja majd visszahozni őket!

Bár a WizzAir úgy kommunikálja, hogy lemondási díj ellenében lemondhatók a járatai, azonban ennek az összege egy retúrjegynél 43.300 Ft (120 EUR), az ennél olcsóbb jegyekből semmi nem jár vissza. Kevés embernek éri meg ezt választani.
Ami viszont jó hír, hogy rengeteg járatot módosítottak vagy töröltek és ilyenkor az utasnak joga van eldönteni, hogy elfogadja a módosítást vagy visszakéri a jegy árát (100% pénzben vagy 120% Wizz pontokban). A menetrendet elnézve a koraőszi nyaralást tervezőknek ez lehet a mentsvára, ha már nem tudnak utazni, legalább a repülőjegyük nem vész kárba.


_____________________________________



✈ WizzAir tippek és trükkök WizzAir spórolási tippek kezdőknek és haladóknak

✈  Fapados kézipoggyász tudnivalók ← az ingyenes kézipoggyász a Ryanairnél 40 * 20 * 25 cm, a Wizzairnél 40 * 30 * 20 cm méretű, de az ördög a részletekeben rejlik! Ne fizess méregdrága pótdíjat a repülőtéren, inkább készülj fel és csak a Neked legoptimálisabb csomagmennyiséget vásárold meg! A cikkben a legtöbb fapados légitársaság kézipoggyász szabályzatát megtalálod egy helyen.


💳 Pénzügyek az utazás alatt: a nagy utazós bankkártya teszt: Curve, Revolut, Transferwise - saját bőrünkön próbáltuk ki, hogy melyik kártyát éri meg használni, hogy a lehető legtöbbet spóroljunk az árfolyamváltásokon.

📸 Fotós felszerelésünk, kütyük utazáshoz 2020-ban ← ezeket az eszközöket visszük magunkkal az utazásainkra. Cél a könnyű hordozhatóság és a sokoldalú felhasználhatóság.

💰 Keress pénzt az utazásaiddal: csatlakozz és online vásárlásaiddal keress pénzt! Vásárlásaid után bizonyos százalékot visszakapsz nagyon sok webshop esetében (pl. booking.com, agoda, aliexpress, orsay...) Tipp: töltsd le a böngésző-bővítményt, hogy emlékeztessen a kedvezményre, amikor az adott webshopba látogatsz. Bonusway