Gőzmozdonyos nosztalgiavonat 1.080 Ft-ért!

    


MÁV Balatoni Retro hétvége

Július 8-án és 9-én kerül megrendezésre az idei év első MÁV balatoni retró hétvégéje. A Balaton-parti vasútvonalakon klasszikus járművekkel utazhatunk és élhetjük át újra a 70-es, 80-as és 90-es évek vasúti hangulatát. A hagyománnyá vált rendezvénysorozat ezúttal is számos újdonságot tartogat. Korábbi retró hétvégéken még nem látott személykocsik és mozdonyok mellett az üzembeállásuk 60. évfordulóját ünneplő M61-es Nohab mozdonyok lesznek a hétvége egyik főszereplői.

Az idei első balatoni retró hétvégén földtől elrugaszkodott újdonságokkal is kedveskedünk az érdeklődőknek. A Goldtimer Alapítvánnyal közös szervezésben, a vasúti programokhoz igazodva retró repülésre is lehetőség nyílik az egykoron a MALÉV-hoz tartozó Li-2 típusú légcsavaros repülőgépén. A vasútállomások és repülőterek között a Volánbusz Ikarus 55 típusú ”faros” buszain utazhatunk.

Gözmozdonyos nosztalgiavonat normál vonatjeggyel:

⏰ Időpont: 2023. július 9. (csak vasárnap!): Balatonfüred 10:16 → Tapolca 11:29 és Tapolca 16:29  Balatonfüred 17:36. A vonatjegy egy irányba 1.080 Ft!

🚂 Jegyvásárlás                         

 ❓ Hogyan tudok foglalni? ← olvasd el! Nem vagyunk utazási iroda, mi csak tippeket adunk, az utazást magadnak kell lefoglalnod és megszervezned! Az árak a közzététel idejében érvényesek! Ha nem szeretnél lemaradni róluk, akkor kövesd Facebook oldalunkat és kapcsold be az értesítéseket! Magunkról bővebben!

✈  Felkészülten indulj az útra és csak azt fizesd ki a légitársaságnak, amire valóban szükséged van! Olvasd el WizzAir tippek és trükkök cikkünket és ügyesen fogsz eligazodni a foglalási folyamaton, pl. WDC tagság, ülőhelyek, egyéb extrák. A fapados utazásoknál az egyik legdrágább tényező a poggyász, ezért érdemes okosan csomagolni. Az ingyenes kézipoggyász a Wizzairnél 40 * 30 * 20 cm, a Ryanairnél 40 * 20 * 25 cm méretű, de az ördög a részletekeben rejlik! Ne fizess méregdrága pótdíjat a repülőtéren, inkább készülj fel és csak a Neked legoptimálisabb csomagmennyiséget vásárold meg! A Fapados kézipoogyász kisokos cikkünkben összegyűjtöttük a legtöbb fapados légitársaság kézipoggyász szabályzatát egy helyre.

💳 Pénzügyek az utazás alatt: a nagy utazós bankkártya teszt: Curve, Revolut, Wise - saját bőrünkön próbáltuk ki, hogy melyik kártyát éri meg használni, hogy a lehető legtöbbet spóroljunk az árfolyamváltásokon. A pénzváltóknál sorbanállás már a múlté! Sőt, a legjobb magyar utazós bankkártyával a Budapesti Repülőtéren ingyenesen veheted igénybe a gyorsítósávot a biztonsági ellenőrzésnél, ingyenesen ehetsz és ihatsz a VIP Lounge-ban és ingyenes utasbiztosítást is kapsz! 

✅ Foglalás előtt mindig tájékozódj a Konzuli szolgálat oldalán a célország beutazási feltételeiről és egyéb tudnivalókról. Ez az egyetlen hiteles forrás!